lauantai 6. helmikuuta 2016

Sarianna Suorsa: Rising Moon : Evanescent - katoavainen

Kirjan nimi on kyllä varsinainen nimihirviö. Käsittäisin, että Rising Moon on tästä kirjasta alkavan sarjan (?) nimi, ja osa taas Evanescent - katoavainen. Yleensä ottaen en pahemmin tykkää siitä, että englannin kieltä sotketaan joka paikkaan, ja tässäkin kirjassa se tuntui tarpeettomalta. "Nimi on tärkeä asia", sanoi Nuuskamuikkunen Muumeissa, ja niin se on. Kirjan nimi ei ole luonteva, mikä häiritsi koko ajan. Kirjan nimeä on itse asiassa ihmetelty muuallakin.

Muuten Sarianna Suorsan esikoisteos on suht positiivinen yllätys. Kirja vie lukijansa 
"jakautuneeseen maailmaan, joka on ajautunut kilpavarustelun kierteeseen. Sodanuhka on läsnä ja jokainen maailman neljästä valtiosta varustautuu sotaan. Lunar-eclipse on maa, jossa on onnistuttu geenimanipulaation avulla istuttamaan syntymättömiin lapsiin erikoiskykyjä, joiden uskotaan auttavan maata tulevassa sodassa. Elämä on ankaraa ja heikoimmat karsiutuvat joukosta. 
Tegan, Alaric ja Alisha astuvat jokaiselle pakolliseen taistelukouluun, jossa heistä hiotaan sotureita maan tarpeisiin. Taistelukoulun joukko on kaikkea muuta kuin yhtenäinen ja nuoret huomaavat pian, että vihollisia on yllättävillä paikoilla. Löytämiensä liittolaisten ja toisiaan tukien joukko pyrkii selviytymään tilanteesta. Vaikeista olosuhteista lähtöisin oleva Tegan joutuu kovimman paineen alle, mutta löytää itsestään myös uusia kykyjä ja voimaa selviytyä. 
Teganin elämään astuu taistelukoulussa myös kiinnostava ja voimakas nuorukainen. Löytääkö Tegan itsestään kyvyn rakastaa?" (takakannesta) 


Sarianna Suorsa: Rising Moon : Evanescent - katoavainen (Bookcover 2015)
Joskus olen sanonut, tai aika monestikin, että pahinta mitä kirjasta voi sanoa on se että se on "ihan kiva". Ja nyt mulla ei kyllä tästä paljon muuta sanottavaa ole. Jos sivuutetaan kielen kökköydet ja samankaltaisuus usean eri nuorten fantasia- ja scifisarjan kanssa, niin... paljon ei jää jäljelle. Siitä huolimatta kirja on mielestäni kirjoitettu vetävästi ja koukuttavasti - pakko oli aina aloittaa seuraava luku vaikka muuten välillä teki mieli lopettaa. Lähinnä siksi, että päähenkilö Tegan ärsytti niin kovasti. 

Saas nähdä saako kirja jatkoa? Aineksia siihen kyllä olisi. Kustannustoimittajaa kyllä kaivattaisiin kovasti, mutta liekö se jo sukupuuttoon kuollut ammattikunta?

Tämä kirja passaa Helmet-haasteen kohtaan 5: kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman.

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 2 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Sarianna Suorsa: Rising Moon : Evanescent - katoavainen
Bookcover, 2015 
291 sivua    

1 kommentti:

  1. Rising Moonin 2. osa ilmestyi vuonna 2016. Nyt, melko pitkän odottelun jälkeen, trilogian päätösosa odottaisi toimitustyötä ja julkaisua, mikäli sarjalle löytyy kiinnostusta.

    Toiveenamme olisi saada 3. osa julkaistua vielä ennen joulua. Kirjalle on avattu Mesenaatti-kampanja:

    https://mesenaatti.me/1759/rising-moon-astu-fantasiamaailmaan/

    Iso kiitos, jos kirjasta kiinnostuneet voisivat tykätä tai jakaa sitä!

    VastaaPoista