lauantai 25. maaliskuuta 2017

Stephanie Garber: Caraval (Caraval #1)

Ehkä olen joskus aiemmin tullutkin maininneeksi, etten ole fantasiaihmisiä. Aina joskus yritän jotakin fantasiaa lukea, mutta hyvinkin usein jätän kirjat kesken. Kun ei iske niin ei iske. Silti jaksan sinnikkäästi yrittää, ainakin välillä. Ja onneksi joskus tulee vastaan helmiä. Niin kuin nyt vaikka Stephanie Garberin Caraval (WSOY 2017). 

Tervetuloa CARAVALIIN, peliin jossa tarut ovat totta ja totuudet tarua
Scarlett Dragna on viettänyt koko ikänsä pienellä kotisaarellaan, jossa hän asuu sisarensa Tellan ja mahtavan mutta julman isänsä kanssa. Nyt Scarlettilla on edessään isän järjestämä avioliitto, joka voi tuhota tytön suurimman unelman: päästä kerran kokemaan Caraval, kaukana Scarlettin kotoa järjestettävä jokavuotinen peli ja esitys, johon katsojat osallistuvat. 
Mutta tänä vuonna kutsu Caravaliin lopulta yllättäen saapuukin. Salaperäisen merimiehen avulla Tella huijaa Scarlettin mukaan peliin, vaikka häätä ovat juuri edessä. Perillä Isla de los Sueñosin saarella selviää, että Caravalin järjestäjä, mestari Legend, on siepannut Tellan. Tällä kertaa koko Caravalin juonena on nimittäin Tellan etsintä: se, joka hänet löytää, voittaa pelin. 
Scarlett on kuullut, että kaikki mikä tapahtuu Caravalissa on vain taidokasta näytelmää. Hän uppoaa silti pakostakin pelin maagiseen, rakkautta ja salaisuuksia uhkuvaan maailmaan. On vaikea tietää, mikä on totta ja mikä ei. Varmaa on vain, että Scarlettin täytyy löytää Tella, ennen kuin viisi yötä kestävä peli päättyy. Tai seuraukset ovat kauheat. (kirjan kansiliepeestä) 


Tähän tarinaan upposin yllätyksekseni heti alusta lähtien. Liekö syynä sitten sopiva ripaus romantiikkaa, tosi-tv-tyyppinen peli, luurangot Tellan ja Scarlettin suvun kaapeissa vai mikä, välipä sillä. Hienosti kirjoitettu kirja joka kyllä koukutti odottamaan jatko-osaa. :) Helmet-haasteesta kuittaan kohdan 31: fantasiakirja.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Stephanie Garber: Caraval
Suomentanut Kaisa Kattelus
WSOY, 2017
359 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti