perjantai 1. kesäkuuta 2018

Alan Bradley: Kolmasti naukui kirjava kissa (Flavia de Luce #8)

Nuoren kemisti-salapoliisin, Flavia de Lucen, mukana olen viihtynyt sarjan alusta asti. Edellisessä osassa Flavia päätyi Kanadaan sisäoppilaitokseen, mutta uusimmassa osassa Kolmasti naukui kirjava kissa (Bazar 2018) ollaan jälleen kotoisassa Buckshaw'n kartanossa.Flavian opiskelu kanadalaisessa tyttökoulussa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, joten hänet passitetaan takaisin kotikartanoonsa. Kotona vastaanotto on vielä odotettua ankeampi, kun Flavia kuulee isänsä sairastuneen vakavasti. Isää ei pääse edes katsomaan sairaalaan ennen kuin hänen vointinsa paranee huomattavasti.

Kaikki toiminta on tällaisessa tilanteessa tervetullutta, ettei vain tarvitsisi kyyhöttää kotona hankalien sisarten ja ärsyttävän serkun kanssa. Flavia lähteekin auttamaan pastorin rouvaa, jonka pitäisi saada toimitettua viesti puunveistäjälle. Gladys-pyörällä matka sujuu mukavasti, mutta perillä Flaviaa odottaa melkoinen yllätys: veistäjän ruumis ja tämän utelias naapuri kissoineen.

Flavia on siis jälleen elementissään päästessään tutkimaan uutta mysteeriä. Mutta kylläpä vain kaksitoistavuotiaalle on sälytetty melkoisesti taakkaa: suvun salaisuudet, vastuu kartanosta ja vielä niiden lisäksi huoli isän voinnista. Ja tottakai kirja vielä loppuu äärettömän koukuttavaan ja epätoivoiseen tilanteeseen. 

Helmet-haasteesta kuittaan luetuksi kohdan 42: kirjan nimessä on adjektiivi. Mukaan myös Jatkumo-haasteeseen.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja:
Alan Bradley: Thrice the Brinded Cat Hath Mew'd
Suomentanut Maija Heikinheimo
Bazar, 2018
367 sivua

1 kommentti: