perjantai 20. huhtikuuta 2018

Ruth Ware: Nainen hytissä 10

Ruth Waren esikoisdekkari Synkän metsän siimeksessä (Otava 2017) oli oikein jännä, ja sen perusteella odotin aika paljon uutuudelta Nainen hytissä 10 (Otava 2018).Toimittaja Laura Blacklock eli Lo on vähän jämähtänyt elämässään polkemaan paikalleen, samoihin tuttuihin tilanteisiin ja samaan vanhaan työpaikkaan. Parisuhdekin tuntuu jotenkin olevan hankalassa tilanteessa. Lo saa kuitenkin mahtavan tilaisuuden osoittaa kykynsä, kun hän pääsee mukaan uuden luksusristeilijän neitsytmatkalle Pohjanmerelle. 

Juuri ennen risteilylle lähtöä Lo joutuu pois tolaltaan murtovarkaan tunkeutuessa hänen kotiinsa. Hänen on vaikea saada nukuttua, ja ainoa keino turruttaa väsymystä ja pelkoa on alkoholi. Edes risteilyn alettua Lo ei pysty rentoutumaan, vaan univelka kasvaa ja kasvaa. Laittautuessaan iltatilaisuutta varten Lo huomaa ripsivärinsä unohtuneen kotiin, ja päättää lainata ripsiväriä naapurihytistä. Hytin numero 10 oven avaa nuori nainen, joka vaikuttaa häkeltyneeltä mutta antaa Lolle ripsivärin. Myöhemmin yöllä hytistä kuuluu tuskanhuuto ja sen perään valtava loiskahdus... juuri sellainen joka voisi kuulua kun ruumis heitetään laidan yli mereen. 

Lo on varma, että naapurihytin nuori nainen on murhattu. Ainoa ongelma on se, että hytin olisi pitänyt olla tyhjillään. Kukaan muu ei ole nähnyt kyseistä naista, eivät matkustajat eikä henkilökunta. Kukaan ei tunnu uskovan Lota, varsinkaan kun hänen alkoholin ja masennuslääkkeiden käyttönsä hoksataan. Joku kuitenkin tietää Lon tietävän jotain, sillä hän löytää uhkaavia viestejä joissa häntä kehotetaan lopettamaan nuuskiminen. Vähitellen Lo alkaa pelätä omankin henkensä puolesta, samoin hänen omaisensa ja ystävänsä, kun eivät saa häneen yhteyttä.

Jotain laivalla on siis tekeillä... kuka salaperäinen nainen on, ja voiko keneenkään luottaa?

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Ruth Ware: The Woman in Cabin 10
Suomentanut Terhi Kuusisto
Otava, 2018
352 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti