maanantai 2. huhtikuuta 2018

Tiina Hautala: Hotellien henget

Hotellit ovat sitten jotenkin kiehtovia paikkoja. Pääsee kurkistamaan paikkaan, jossa kymmenet, kenties sadat ihmiset ovat viettäneet aikaa ennen minua. Kenties heistä on jäänyt jotain jälkiä? Tähän ajatukseen nojautuu Tiina Hautalan teos Hotellien henget : kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista (Haamu 2017).


Mitä oikeastaan tiedät majapaikastasi?
Tervetuloa tutustumaan hotellien henkiin!
Hotellit ovat elämänkohtaloiden risteyspaikkoja. Huoneiden ja kabinettien huomassa ovat leiskuneet intohimot, perhedraamat, sydänsurut, poliittiset vehkeilyt ja villit sisäpiirin juhlat.
Ja siinä rinnalla ovat vierailleet tavalliset matkaajat, jotka arvostavat rauhallista yötä ja tasokasta aamupalaa - sekä kiehtovia tarinoita.
Tähän kirjaan on kerätty aavetarinoita suomalaisista hotelleista, joissa on historiaa, tunnelmaa, persoonallisuutta ja hyvä henki.
GLO Hotel Art (Helsinki), Park Hotel (Turku), Mukkulan Kartano (Lahti), Hotelli Vanajanlinna (Hämeenlinna), Imatran Valtionhotelli (Imatra), Grand Hotel Tammer (Tampere), Hotelli Punkaharju (Punkaharju), Hotelli Central (Vaasa), Hotelli Seurahuone (Kokkola) ja Hotelli Lasaretti (Oulu). (takakansiteksti)

Erittäin mielenkiintoisia tarinoita hotelleista ympäri Suomea. Jotkin tarinoista olivat entuudestaan tuttuja, ainakin Vaasan Hotelli Centralista ja sen hengistä kerrotaan myös Haamun kustantamassa teoksessa Aaveiden kaupunki - kummitustarinoita Vaasasta. Mukana on itsellenikin tuttuja hotelleja: Tampereen Grand Hotel Tammerissa yövyin viime marraskuussa ja Oulun Hotelli Lasaretissa olen vieraillut useampaankin otteeseen, en kylläkään yöpynyt siellä. Kummassakaan hotellissa en itse ole kokenut mitään erikoista, mutta molemmat kyllä olivat paikkoina sen verran mielenkiintoisia, että on aika helppo uskoa että on esiintynyt tällaisiakin kokemuksia, joista kirjassa kerrotaan.

Ehdoton suositus kaikille kummitustarinoiden ystäville!

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja:
Tiina Hautala: Hotellien henget : kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista
Kuvitus Suvi Kari
Haamu, 2017
117 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti