perjantai 11. marraskuuta 2016

Esko-Pekka Tiitinen: Neljän tuulen paita

Esko-Pekka Tiitisen uusi nuortenkirja Neljän tuulen paita (Aula & co 2016) on kertomus herkästä lapinpojasta, joka ihastuu maahanmuuttajatyttöön. 

"Mut en oo menos bäkkii.
Mua ei pidättele häkki. 
Liian vahva liian bläkki." 
Noin räppää Musta Barbaari, jota Pekko kuuntelee pörrätessään mopolla ympäri kaupunkia. Kun kirjastovirkailija käy koulussa pitämässä luennon Nimettömästä kirjasta, alkavat merkilliset tapahtumat vyöryä Pekon elämään. Takaisin Lappiin on pitkä matka, Libanoniin vielä pidempi, mutta nyt on uskallettava kohdata itsensä ja monet aratkin asiat uudella tavalla. 
On uskallettava tutustua myös Damlaan, koulun uuteen oppilaaseen, jonka korvassa killuu legopalikka ja lyijykynänpätkä. Bensa haisee, karavaanit kulkevat, kysymyksiä sataa, mutta kuka tietää kuinka suureksi paperille piirretty pieni sydän voi kasvaa? (takakansiteksti)
Ilahduttavan raikas ja nopeasti luettava kertomus! Miehen kirjoittama kirja jossa on poikapäähenkilö on suhteellisen harvinainen tuttavuus ainakin minulle, mutta hyvä että edes muutamia aina silloin tällöin tulee vastaan. 

Pekko on pohjoisen poikia, mutta pärjää enemmittä kommenteitta jätettyään hoot puheestaan pois. Uudessa kotipaikassa ollaan perustamassa vastaanottokeskusta, mikä ei tunnu muutamille paikkakuntalaisille sopivan. Mielipiteet ovat jyrkkiä, ja Pekosta se tuntuu ahdistavalta, varsinkin hänen tutustuttuaan kurdityttö Damlaan. 

Kokonaan uusille urille Pekon ajatusmaailman vipuaa kirjoista luennoiva Mustonen. Pekko ja Damla löytävät koulun pihalta Mustosen pudottaman kirjan ja päättävät palauttaa sen yhdessä. Tästä alkaa nopeasti kehittyvä ystävyys ja ihastuminen - ja monta muuta ihanaa asiaa.

Hyvän mielen kirja! :)

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Esko-Pekka Tiitinen: Neljän tuulen paita
Aula & co, 2016
131 sivua

1 kommentti:

  1. No nyt kuulostaa hyvältä! Suuret kiitokset kirjasuosituksesta :)
    Tiia

    VastaaPoista