maanantai 23. tammikuuta 2017

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : pentukirja

Kamala luonto on kuulunut suosikkisarjakuviini jo pitemmän aikaa. Niinpä ilahduin suunnattomasti, kun kollega hoksautti uutta lasten kuvakirjaa. Sarjakuvan tekijä Jarkko Vehniäinen on kirjoittanut ensimmäisen lastenkirjansa, joka (kaikeksi onneksi) sivuaa sarjakuvan hahmoja: Kamala luonto : pentukirja (Arktinen Banaani 2016).

Tässä kirjassa kerrotaan, miten suositun sarjakuvan eläinsankarit ilves ja kärppä ystävystyivät jo lapsina, tai pitäisi ehkä sanoa pentuina. Myös muita sarjakuvasta tuttuja eläimiä tavataan jo tässä kirjassa. 

Kotimetsässä asuu pieni kärpänpoikanen, jolla ei ole MITÄÄN tekemistä. Ja sehän on ihan kamalaa! 
Mutta kun pikkuilves ja pikkukärppä kohtaavat ensin toisensa, sitten ketunpojan, karhunpennun ja vain vähän niitä isomman hirvenvasan, niin johan alkaa tapahtua. (takakannesta) Huumori on hyvinkin pitkälti tutun tuntuista sarjakuvaa lukeneelle... ehkä kuitenkin hitusen siistimpää. :)
Ystävyys on erittäin suuressa osassa tässä ihastuttavassa kirjassa. Siksi listaankin sen mukaan BFF-lukuhaasteeseen. 

Pikku pätkä kirjan viimeiseltä sivulta: 
"Miten kaunis kertomus", sanoi etana liikuttuneena ja pyyhki kyyneleensä pöllön sulkiin. Äkkiä se oivalsi jotain tärkeää. "He ovat erilaisuudestaan huolimatta ystäviä. Ihan niin kuin mekin." 

Aww <3

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : pentukirja
Arktinen Banaani, 2016
32 sivua

1 kommentti: