maanantai 2. tammikuuta 2017

Mark Frost: Twin Peaks : salattu historia

Viime vuoden hämmentävimpiä lukukokemuksia oli Mark Frostin Twin Peaks : salattu historia (Otava 2016). Hämmentäväksi kirja on koettu ilmeisesti monessa muussakin paikassa; ainakin meidän kirjastossamme se oli ensin sijoitettu tietokirjaksi, mutta sitten se hoksattiinkin muuttaa ja sijoittaa kaunokirjallisuuteen, mitä se ilman muuta onkin. 

Twin Peaks. Harvoja tv-sarjoja olen pelännyt enemmän! BOB oli jotain aivan hirveää! Kaikkia jaksoja en varmaan ole edes uskaltanut silloin aikanaan katsoa, ja uusinnatkin ovat tainneet mennä ainakin osittain ohi. Tämän kirjan lukemisen myötä heräsikin ajatus, pitäisikö koko sarja katsoa alusta asti uudestaan, varsinkin kun se saa ihan uusia jatko-osia. 

Uskaltaudutko Twin Peaksin mysteerien alkulähteille?
David Lynchin ja Mark Frostin kulttisarjan alussa Laura Palmerin ruumis löydetään rannalta. Murhaa tutkiva FBI-agentti Dale Cooper huomaa, että uinuva pikkukaupunki kätkee kammottavia salaisuuksia. Mitä todella tapahtui? Mikä ajaa kaupungin asukkaita pahan palvelukseen?
Mark Frostin romaani vastaa faneja riivaaviin kysymyksiin twinpeaksmäisellä tavalla. Se syventää mysteerien taustoja ja on alku Twin Peaksin uudelle tulemiselle, kun legendaarinen tv-sarja palaa ruutuihin vuonna 2017 samojen tekijöiden uusilla jaksoilla. (kustantajan esittelyteksti)Kirja alkaa FBI:n varajohtaja Gordon Colen kirjeellä vielä nimettömäksi jäävälle agentille. Tämän on tutkittava ja analysoitava asiakirjoja, jotka liittyvät Dale Cooperin hoidossa olevaan tutkintaan: murhien sarjaan pienessä Twin Peaksin kaupungissa. Ykkösprioriteettina on ottaa selville, kuka nuo asiakirjat on laatinut.

Asiakirjat johdattavat agentin Twin Peaksin historiaan, outoihin tapahtumiin joita siellä on aina tapahtunut sekä kaikkiin toimiin joilla niitä on peitelty. Lopulta salaperäisen Arkistoijan henkilöllisyys selviää (ja minut se ainakin yllätti, niiden muistikuvien perusteella joita minulla sarjasta on...).

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja: 
Mark Frost: The Secret History of Twin Peaks
Suomentanut Riie Heikkilä
Otava, 2016
365 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti