maanantai 6. kesäkuuta 2016

Dekkariviikko alkaa! Samuel Björk: Minä matkustan yksin


Luin Samuel Björkin dekkarin Minä matkustan yksin (Otava 2016) jo huhtikuussa, mutta kun bloggaaminen venyi ja venyi, päätin venyttää sitä vielä tänne dekkariviikolle asti. :)


Metsästä löytyy kuolleena kuusivuotias tyttö puettuna nukenvaatteisiin ja kaulassaan lappu: "Minä matkustan yksin". Dekkarisensaatio Norjasta on kohonnut kansainväliseksi bestselleriksi. 

Hyytävää tapausta alkaa tutkia elämää nähnyt vanhan liiton poliisi Holger Munch. Hän saa työparikseen nuoren Mia Krügerin, joka on huippulahjakas mutta jota riivaa menneisyyden henkilökohtainen tragedia. 
Pian löytyy toinenkin kuollut tyttö. Tutkimus muuttuu karmivaksi, kun Munch saa murhaajalta viestin: hänen oma lapsenlapsensa tulisi olemaan viides uhri. (kustantajan esittelyteksti) Vanhan liiton poliisi ja lahjakas nuori työpari on ilmeisesti aika tavallinenkin yhtälö, mutta toimii. Holger Munchin lähes isällinen suhtautuminen kovia kokeneeseen Mia Krügeriin on mukavaa luettavaa, varsinkin vastapainona murhaajan mielenliikkeille. Tarina etenee monen eri henkilön näkökulmasta kerrottuna, mutta nämä siirtymät on helppo havaita. Murhatapauksien lisäksi kirjassa sivutaan tapahtumia mm. vanhusten hoivakodissa, uskonnollisessa yhteisössä, läheisellä sikatilalla ja eri puolilla Osloa. Vähitellen juonen monet eri säikeet alkavat punoutua yhteen...

Oli sitten viimeisen päälle jännä kirja! Juonenkäänteet pitivät tehokkaasti otteessaan, ja kirja piti lukea lähes yhdeltä istumalta. Tapahtumat olivat traagisia ja raakojakin, mutta liialta verellä mässäilyltä onneksi vältyttiin. 

Tällä kirjalla maailmanvalloitus etenee Norjaan. :)

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Samuel Björk: Det henger en engel alene i skogen
Suomentanut Päivi Kivelä 
Otava, 2016 
428 sivua

1 kommentti:

  1. Norjasta näyttää tulevan kiinnostavia dekkareita yhtenään. Hyvä, kun on muutakin tarjontaa Nesbon lisäksi; minä kun en hänen Harry Hole -sarjastaan ole laisinkaan innostunut.

    VastaaPoista