sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Douglas Preston & Lincoln Child: Kuoleman naamio (Pendergast #7)

Yhdysvaltalainen kirjailijakaksikko Douglas Preston ja Lincoln Child ovat kirjoittaneet erikoisesta FBI-agentti Aloysius Pendergastista jo useita kirjoja, ja juuri lukemani Kuoleman naamio (Gummerus 2016) on seitsemäs suomennettu sarjan osa. Alkukielellä osia on jo huomattavasti enemmän, ja suomeksi sarjaa on alettu julkaista osasta kolme lähtien.

Toimittaja William Smithbackin ja hänen vaimonsa, antropologi Nora Kellyn kimppuun hyökätään raa'asti heidän Upper West Siden asunnossaan. Todistajanlausunnot ja valvontakamerat paljastavat syyllisen pariskunnan kummalliseksi naapuriksi, joka kuitenkin todettiin kuolleeksi jo kymmenen päivää ennen murhatekoa...
FBI:n erikoisagentti Pendergast ryhtyy selvittämään mysteeriä apunaan New Yorkin poliisin murharyhmän komisario Vincent D'Agosta. Totuuden jäljillä he päätyvät odottamattomaan paikkaan: karibialaisen voodoo-kultin eristäytyneeseen pesäkkeeseen Manhattanilla. (takakansiteksti)Aloysius Pendergast on yksi mielenkiintoisimpia kirjallisuuden hahmoja, joihin olen koskaan törmännyt. Hänestä ei oikein tunnu saavan otetta, ja joka kirjassa hänestä löytyy jotain uusia piirteitä ja ominaisuuksia. Aina hänestä ei edes jaksa pitää kovinkaan paljon, päin vastoin - hän osaa olla todella ärsyttävä ja omapäinen, suorastaan omituinen tyyppi. Jotain erityisen viehättävää hänessä kuitenkin on, ja sarjaa soisi suomennettavan nopeampaan tahtiin. 

Tässä kirjassa kirjailijat tekevät melko radikaalin ratkaisun sarjan erään vakiohahmon suhteen, ja myös se osasi yllättää. Tutkimuksissa jäljet johtavat Manhattanilla eristyksissä elävän kultin jäljille, ja pulaanhan siinä sitten joudutaan. Kirjan kuvaukset kultin erikoisista palvonta- ja uhrausmenoista olivat aika karua luettavaa, vaikken mitenkään herkäksi itseäni tässä suhteessa koekaan. 

Yllättäen hoksasin, että tästä kirjasta saan pisteen Helmet-haasteen kohtaan 29: kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Douglas Preston & Lincoln Child: Cemetery Dance (2009)
Suomentanut Antti Autio
Gummerus, 2016 
575 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti