perjantai 2. syyskuuta 2016

Jukka-Pekka Palviainen: Tarpeeksi reilua

Jukka-Pekka Palviaisen uusin nuortenkirja Tarpeeksi reilua (Karisto 2016) on trillerimäisiä sävyjä saava tarina viikonlopusta, joka muuttaa kaiken. 

Arttu ja Koponen suunnittelevat omaa leffaa lyhytelokuvakisaan, jossa voi voittaa matkan Venetsian elokuvajuhlille. Mukana porukassa on luottokaveri Jossu, ja pääosan esittäjäksi onnistutaan saamaan jumalaisen kaunis Jasmine, jota on tähän asti ihailtu vain kaukaa. Nelikko kehittelee yhdessä käsikirjoitusta ja vetäytyy lopulta kuvauksiin syrjäiselle saarelle. Suljettu ympäristö tuo pintaan piilotettuja tunteita ja jännitteitä, ja reissu saa yllättävän suunnan. 
Tarpeeksi reilua on oivaltavan huumorin siivittämä kirja nuorista, joilla kaikilla on omat intohimonsa, epävarmuutensa ja salaisuutensa. (takakansiteksti) 


Hurraa, Kariston nuortenkirja jossa on suht inhimillinen kansikuva! \o/ Siis eihän tämäkään kovin kummoinen ole, mutta sentään kustantamon keskitasoa parempi. Ja jälleen kerran kansikuva ei kerro juuri mitään kirjan sisällöstä. Kirjan elokuvateema tuli ainakin minulle vähän puskista, mutta sen ansiosta saan pisteen Seitsemännen taiteen tarinat -haasteeseen. :)

Siitä sisällöstä sitten. Kaverukset päättävät tehdä oman elokuvan. Arttu tekee käsikirjoituksen, jota porukalla sitten ruoditaan ja kommentoidaan, Jossu tekee tarvittavat musiikit. Koponen on porukan luottonäyttelijä (kaksi roolia ei ole ongelma eikä mikään), ja naispääosaan saadaan uusi kasvo Jasmine. Kuvauspaikkakin löytyy Jasminen avulla. Artun ja Jasmine huomaavat tykkäävänsä toisistaan, mutta Jasminen hämmästykseksi myös Jossulla näyttää olevan tunteita häntä kohtaan. Elokuvan kuvausviikonloppuna alkaakin tapahtua myös tällä saralla...

Tykkäsin kovasti, kuten olen tykännyt Palviaisen aiemmistakin nuortenkirjoista (Joku vieraileva tähti, 2011 ja Perjantai on hyvä päivä lähteä, 2014). Tätä voisi ehkä harkita vinkattavaksikin. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Jukka-Pekka Palviainen: Tarpeeksi reilua 
Karisto, 2016 
215 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti