torstai 1. syyskuuta 2016

Nelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko

Millaisen käänteen maailman tylsin mökkiloma voikaan saada, kun rantaan ajautuu paatti ja mukiinmenevän näköinen nuorimies? 
17-vuotias Miia kypsyy vanhempiensa kanssa mökillä, kunnes myrsky järjestää yllätyksen. Miian ikäinen Taneli ajautuu isänsä kanssa rantaan, kun heidän veneestään loppuu bensa. Nuoret lähetetään satamaan täyttämään kanisteria, mutta onnettomien sattumien seurauksena on vuorokauden mittainen seikkailu. Tiedossa epätoivoista rahankeruuta ja armotonta flirttiä. 
Miia Martikaisen kärsimysviikko on kesänraikas feelgood-romaani täynnä huumoria ja herkkyyttä. (takakansiteksti) Olipas kiva kirja. Nelli Hietalan nuortenromaani Miia Martikaisen kärsimysviikko (Karisto 2016) oli just semmoista passelin leppoisaa kesälomalukemista, vaikken nyt enää lomalla olekaan. Tästä tuli lomafiilis. Kerrankin nuortenkirja, jossa ei ole mukana mitään ahdistavaa! Jotenkin tästä tuli mieleen vanhat Tuija Lehtisen nuortenkirjat - jotain mukavan nostalgista tässä oli vaikka ihan nykypäivän tapahtumista olikin kyse. 

Kirjan kansikuva taas on oma luku sinänsä. En tiedä, kuka Karistolla päättää kirjojen kansista, mutta lasten- ja nuortenkirjojen kannet ovat järjestään kammottavia. :P Esimerkiksi tämän kirjan kansikuvasta ei pysty päättelemään kohderyhmää sitten yhtään. Mun mielestä tällainen on aika törkeää lukijoiden aliarvioimista... ja tiedän että monet ihmiset (varsinkin nuoret) valitsevat kirjan luettavaksi lähes yksinomaan kansikuvan perusteella. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Nelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko 
Karisto, 2016
161 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti