maanantai 31. lokakuuta 2016

Kiera Cass: Valinta (Valinta #1)

Iik! Ihanan kirjan luin! Kiera Cassin Valinta (Pen & Paper 2016) osoittautui täysin erilaiseksi kirjaksi kuin kuvittelin, siis huomattavasti paremmaksi!

Kolmellekymmenelleviidelle tytölle Valinta on elämän mullistava mahdollisuus. Se on tilaisuus paeta jo syntymässä valmiiksi määriteltyä elämää. Tilaisuus tempautua kimaltavien iltapukujen ja mittaamattoman arvokkaiden korujen maailmaan. Tilaisuus elää palatsissa ja kilpailla komean prinssi Maxonin sydämestä. 
America Singerille Valintaan joutuminen on kuitenkin painajainen. Sen myötä hän joutuu hylkäämään salaisen rakkaussuhteensa kastiltaan häntä alempiarvoiseen Aspeniin. Se tarkoittaa myös kotoa lähtemistä ja osallistumista ankaraan kilpailuun kruunusta, jota hän ei halua. Lisäksi se merkitsee elämää palatsissa, jossa jatkuvana uhkana ovat kapinallisten väkivaltaiset hyökkäykset. 
Sitten America tapaa prinssi Maxonin. Vähitellen hän alkaa kyseenalaistaa itselleen tekemiään suunnitelmia - ja ymmärtää, että hänen haaveidensa elämä ei ehkä vedä vertoja yllättävälle tulevaisuudelle. (takakansiteksti)Olen jotenkin ihan hämilläni tästä kirjasta. Kuvittelin että se on täyttä höttöä ja tingeltangelia, mutta eipä ollutkaan! Kansikuva antaa odottaa disneymäistä kimallusta, mutta yllättäen kirjassa onkin dystopian piirteitä: syntymässä valmiiksi määritelty elämä, kastijako, maailmansotia onkin ollut jo neljä, kapinalliset uhkaavat... ja kaiken tämän lisäksi löytyy myös sitä glamouria ja säihkettä. Vau! :) 

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Kiera Cass: The Selection 
Suomentanut Laura Haavisto 
Pen & Paper, 2016 
340 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti