tiistai 11. lokakuuta 2016

Winston Graham: Demelzan laulu (Poldark #2)

Elokuussa kehaisin Winston Grahamin Poldark-sarjan aloitusosaa, jonka jälkeen odotin kovasti toisen osan ilmestymistä. Nyt on sekin luettu, ja harmikseni oli pakko todeta, ettei Demelzan laulu (Gummerus 2016) ollut läheskään yhtä hyvä. Kuten eka osakin, myös tämä kirja on ilmestynyt aiemmin suomeksi - vuonna 1981 nimellä Demelza

Cornwall 1788-1790
Demelza, Ross Poldarkin kerran pelastama köyhän kaivosmiehen tytär, on varttunut kukoistavaksi nuoreksi naiseksi ja päätynyt naimisiin Rossin kanssa. Heidän ensimmäisen lapsensa syntymä on suuri ilo, mutta sekasortoisen aikakauden tapahtumat panevat heidän liittonsa koetukselle. 
Demelzan yritykset sopeutua herrasväen - ja aviomiehensä - tapoihin johtavat toinen toistaan hämmentävämpiin tilanteisiin. Ross aloittaa katkeran kamppailun kaivostyöläisten puolesta ja tulee kylväneeksi siemenen loputtomaan vihanpitoon vaikutusvaltaisen George Warlegganin kanssa. Pystyykö Demelza löytämään tavan rakentaa siltoja, ennen kuin erimielisyyden tuhoavat hänen ja Rossin mahdollisuuden onneen? (takakannesta) 


Välillä kuparikaivoksista ja sulattamoista jaarittelu sai minut kääntelemään sivuja hyvinkin laiskasti ja jopa harppomaan muutamien sivujen yli, loppua kohti kirja onneksi parani ja loppu pääsi jopa yllättämään. Sarjan kolmas osa Syytetty ilmestyy kaiketi ensi vuoden alkupuolella.

Viikko sitten alkoi muuten Ylellä tämän kirjasarjan pohjalta tehty tv-sarja. Ensimmäinen osa ainakin vaikutti hyvältä, ja telkkarin äärellä viihtyi teinitytärkin, ilmeisesti pääosan esittäjän takia. :D

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Winston Graham: Demelza (1946)
Toinen painos, uudistettu suomennos
Suomentaneet Irmeli Sallamo ja Anuirmeli Sallamo-Lavi 
Gummerus, 2017 
576 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti