lauantai 11. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän lukumaraton


Ystävänpäivän lukumaratonia luetaan tänä vuonna välillä 11.-14.2. Itse aion ajoittaa lukemiseni tähän viikonloppuun. Lähtölaskenta alkaa olla meneillään, sillä tarkoitus on aloittaa lukeminen klo 17. Urakka loppuu siis huomenna klo 17. 

Materiaalia olisi. Ihan liikaakin. Mutta mikään noista töistä kotiin kulkeutuneista kirjoista ei nyt tunnu houkuttelevalta! Ratkaisin ongelman siis sillä, että otin omasta hyllystäni esille lukemista odottavia kirjoja, ja valikoin maratonlukemiset ensisijaisesti tästä pinosta. Katsotaan kuinka käy! Klo 22.34:
Viisi ja puoli tuntia maratoonausta takana ja kaksi kirjapinosta aloitettu. Välillä Putous vei lukemisesta voiton, mutta sitten taas jatkettiin. Tällä hetkellä siis luettuna: 
 • Jessie Burton: Nukkekaappi, alusta sivulle 248
 • Herta Müller: Sydäneläin, alusta sivulle 68
Selvää siis on, kumpi kirjoista vaikuttaa vetävämmältä. :D Nukkekaapin suomennosta olen odottanut aika kauan ja nyt luen sitä lähes ahmien, mutta kyllä Sydäneläinkin kiinnostaa. Tyyli vain on vaikeampilukuista.

Nyt hampaidenpesulle ja jatkamaan lukemista vielä peiton alla. Pitäisiköhän siirtyä välillä Eliitin pariin? 

12.2. klo 12.07: 
Huoh. Huonosti nukuttu (mutta hyvin luettu) yö takana, maratonia edessä vielä vajaat viisi tuntia. Nukkumatti jätti minut eilen välistä hiekkaa heitellessään, joten kulutin yön pimeitä tunteja sitten lukemalla. Aamuyöllä kolmen aikaan lopetin Kiera Cassin Eliitin, ja sitten muutaman tunnin unien jälkeen jatkoin Nukkekaapin lukemista. Tämänhetkinen luku- ja sivusaldo on siis: 
 • Jessie Burton: Nukkekaappi, 431 sivua
 • Herta Müller: Sydäneläin, tähän mennessä 68 sivua
 • Kiera Cass: Eliitti, 317 sivua
eli yhteensä 816 sivua. Ja ei kun jatkamaan urakkaa.

klo 17.33:
Urakka on nyt ohi! Loppuvaihetta piti aikatauluttaa melkoisesti, sillä mies oli viikonlopun reissussa ja junalle piti mennä vastaan vielä maratoonausaikana, ennen viittä. Luettavana oli Tuija Lehtisen dekkari Väärä vainaja, jonka luku-urakan lopetin rautatieaseman parkissa. Ja takakansi tuli vastaan juuri passelisti ennen junan saapumista asemalle. Lukumaraton sai päätöksensä klo 16.40.

Maratonin saldona kolme kokonaan luettua kirjaa ja yksi aloitettu:
 • Jessie Burton: Nukkekaappi, 431 sivua
 • Herta Müller: Sydäneläin, alusta 110 sivua
 • Kiera Cass: Eliitti, 317 sivua
 • Tuija Lehtinen: Väärä vainaja, 218 sivua
eli yhteensä 1 076 sivua.

Näistä luetuista luvassa omat postauksensa myöhemmin. :) 

3 kommenttia:

 1. Hyviä kirjoja olet varannut maratonille! Luulen että varsinkin Eliitti sekä Väärä vainaja olisivat hyvää luettavaa maratonille, ainakin itse pidin kummastakin paljon. :) Nukkekaappi ei valitettavasti ollut minun kirjani, mutta siitäkin on kyllä pidetty.

  VastaaPoista