sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 2 (kirjablogissa kehuttu kirja) oli helppo valita Becky Albertallin loistava Minä, Simon, Homo Sapiens (Otava 2017). Kirja on saanut syystäkin lukuisia ylistäviä arvioita, joita on luettavissa mm. täällä ja täällä. Ja nyt tässä näin. :)


Onko kaikkien pakko tulla kaapista?
16-vuotias Simon rakastaa draamaa, mutta vain näyttämöllä. Kun luokkakaveri ryhtyy kiristämään Simonia, hänen salainen ihastuksensa on vaarassa päätyä parrasvaloihin. 
Simonin on tehtävä hankalia valintoja, onhan pelissä mahdollisuus rakkauteen ihanan ja hämmentävän pojan kanssa. Kunhan Simon vain saisi selville, kuka hän on. (takakansiteksti)

Todella ihastuttava kirja! Tämän luki ahmimalla, ja sitten kun loppusivut alkoivat häämöttää, teki mieli lopettaa ettei kirja vain loppuisi koskaan. Simonin ja hänen salaisen ihastuksensa Bluen sähköpostiviestittelyä oli ilo lukea, ja odottaa, koska he saavat tarpeeksi rohkeutta kohdata toisensa oikeasti. Bluen henkilöllisyys oli myös kutkuttavan hyvin salattu, luulin häntä aivan toiseksi henkilöksi.

Becky Albertalli tulee ehdottomasti kuulumaan niihin kirjailijoihin, joiden uusia kirjoja odotan malttamattomasti. :)

Tästä kirjasta saan pisteen myös Adventures in Down Under and Beyond -lukuhaasteeseen, kohtaan 43 (kirja, jossa teknologia on merkittävä osa tapahtumien kulkua). Suuri osa kirjasta on sähköpostikeskusteluja, jotka ovat alkaneet Tumblr-palvelussa olleesta viestistä.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 5 tähteä
Kirjan tietoja:
Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda (2015)
Suomentanut Lotta Sonninen
Otava, 2017
253 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti