keskiviikko 9. elokuuta 2017

Nuorten fantasiaa

Uskaltauduin taas kokeilemaan pariakin uutta nuorten fantasiakirjaa, jotka aloittavat uuden sarjan (kuinkas muutenkaan...). Nämä olivat taas minuun paremmin uppoavia fantsukoita, joita onneksi on alkanut löytyä niitäkin.
Anne Leinosen Kirjanoita (WSOY 2017) on kaksiosaisen urbaanin fantasiateosparin ensimmäinen puolisko. Toinen osa ilmestyy ensi vuoden keväällä. 

Seitsemäntoistavuotias Aura asuu Helbyssä, joka muistuttaa 2010-luvun Helsinkiä. Hän näkee välähdyksiä toisesta maailmasta: kun hän katsoo näyteikkunaa Bulevardilla syyssäässä, ikkunasta heijastuu lumimyrsky ja hänen takanaan kulkee ihmisiä, joita ei ole olemassa. 
Auran uusi työpaikka Menetettyjen unelmien talossa vie hänet totuuden äärelle. Aura tutustuu kirjoihin täynnä taikaa sekä noitiin, joiden tehtävänä on säilyttää kirjojen mahti ja tasapaino kahden kaupungin välillä. Siellä hän kohtaa myös kiehtovan Pyryn, jolla on salaisuus. 
Pian Aura huomaa ratkaisevansa montaa eri arvoitusta. Mutta miten valita puolensa, kun ei tiedä käyvänsä taistelua? (takakansiteksti)

Mielenkiintoinen tarina, jossa nykypäivä onkin kuin jostain lähitulevaisuudesta. Rinnakkaistodellisuutena on kuitenkin tämä meidän tuntemamme kaltainen maailma. Ero näiden kahden välillä liittyy olennaisesti kirjoihin, joilla on melkoinen mahti. Sillä voi tehdä niin hyvää kuin pahaakin, ja tästä Aura alkaa päästä kirjassa selville. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Anne Leinonen: Kirjanoita
WSOY, 2017
228 sivua

Sini Helmisen Kaarnan kätkössä (Myllylahti 2017) aloittaa Väkiveriset-fantasiasarjan, joka sijoittuu nykypäivään sekoittaen arkeen ripauksen kotimaista mytologiaa, jännitystä ja romantiikkaa. 

Bling. Yksi känninen kännykkäkuva ja Pinjan elämä on pilalla. Poikaystävä ja kympin koenumerot ovat historiaa, ja nipottava äiti pakottaa hänet kesätöihin. Puistohommissa Pinja kohtaa erikoisen Virven, pihkantuoksuisen punapään, jota kohtaan hän tuntee selittämätöntä vetoa. Pinjan on kuitenkin vaikea päästää ketään lähelleen, sillä hän kantaa selässään varjeltua salaisuutta, jonka juurista hänen on pakko saada tietää enemmän.
Pinjaa kiusaavat hallusinaatiot Tuulia-nimisestä tytöstä, joka inttää hänen suonissaan virtaavan metsänväen verta. Sitten kuvioihin ilmestyy vielä komea nahkatakkipoika, joka häikäisee Pinja niin, ettei hän huomaa tämän silmien punaista vivahdetta, ennen kuin on liian myöhäistä. (takakansiteksti)

Kirja oli minulle erittäin suuri positiivinen yllättäjä. Kotimainen mytologia sisältää rutkasti aineksia fantasiaan, siitä pisteet kirjailijalle. Tyttörakkaus vetoaa myös moniin lukijoihin. Itseäni se näkökulma ei niin kiinnostanut, mutta ei sen puoleen haitannutkaan. Koukutuin lukemaan Pinjan tarinaa suurella mielenkiinnolla, ja loppuun jätetty koukku toimi todellakin hyvin. Seuraavaa osaa odotellessa siis!

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Sini Helminen: Kaarnan kätkössä
Myllylahti, 2017
220 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti