perjantai 16. maaliskuuta 2018

Douglas Preston & Lincoln Child: Houreuni (Pendergast #8, Helen #1)

Erikoinen persoona, FBI:n erikoisagentti Aloysius Pendergast on jälleen vauhdissa! Sarjan kahdeksas osa Houreuni (Gummerus 2017) syventää tietämystä Pendergastin menneisyyden tragediasta: hänen vaimonsa on kuollut 12 vuotta sitten.

Erikoisagentti Pendergast on surrut jo 12 vuotta vaimoaan Heleniä, joka kuoli traagisesti leijonan hyökättyä hänen kimppuunsa Sambiassa. Tutkaillessaan Helenille kuulunutta metsästyskivääriä Pendergast oivaltaa yhtäkkiä, että onnettomuuden täytyi sittenkin olla huolellisesti lavastettu murha.
Pendergast matkaa Afrikan safareille, New Orleansin kartanoihin ja Louisianan suoalueille selvittääkseen, mitä todella tapahtui. Saadessaan tietää edesmenneen vaimonsa tarkoin varjelemia, hämmentäviä salaisuuksia Pendergast joutuu miettimään, kenen kanssa oikein meni naimisiin. Mutta miksi Helen murhattiin, ja kuka oli syypää? Kosto ei ole suloinen - se on vääjäämätön. (takakansiteksti)Huh! Melkoisia juonenkäänteitä ja erikoisia juttuja toinen toisensa perään. Pendergastin persoonasta tulee esille ihan uusia puolia, ja hahmo vain paranee paranemistaan. Helenin kuolemaan tuntuu liittyvän melkoinen salaisuuksien vyyhti, joka ei tässä kirjassa vielä kovinkaan pitkälle aukene. Houreuni aloittaakin sarjan sisällä uuden sarjan, joka kaikesta päätellen tulee keskittymään Helenin kohtaloon enemmänkin.

Kirjailijakaksikko ei nosta hahmojaan minkäänlaiselle jalustalle, vaan kohtelee näitä melko karusti. Jälleen saadaan jännittää vakiohahmojen henkien puolesta, kun kovia kokevat sekä Vincent D'Agosta että Laura Hayward. Myös Constance Greene on kuvioissa mukana, eikä hänelläkään kauhean hyvin vaikuta menevän. Tämän sarjan uusia osia odottaa kyllä aina!Tällä kirjalla aloitan Jatkumo-sarjakirjalukuhaasteen.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja:
Douglas Preston & Lincoln Child: Fever Dream
Suomentanut Pekka Marjamäki
Gummerus, 2017
576 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti