maanantai 26. maaliskuuta 2018

Winston Graham: Syytetty (Poldark #3)

Winston Grahamin Poldark-sarjan kolmas osa on nimeltään Syytetty (Gummerus 2017).

Cornwall 1790-1791
Ross Poldark elää elämänsä synkimpiä hetkiä. Hän on menettänyt lapsensa ja joutumassa oikeuteen kahden haaksirikkoutuneen laivan ryöstämisestä syytettynä.
Vaikka pariskunnan avioelämä on myrskyisää, Demelza tekee kaikkensa pelastaakseen miehensä. Jo ennen oikeudenkäyntiä Demelza yrittää vedota lukuisiin ihmisiin Rossin puolesta, sillä hän tietää, kuinka kauhea tuomio hänen miestään saattaa odottaa. Mutta moni näkisi mieluusti Rossin tuomittuna, ei vähiten George Warleggan, vaikutusvaltainen pankkiiri, jonka viha Rossia kohtaan yltyy yltymistään. (takakansiteksti)


En tiedä. Jotenkin tämä lupaavasti alkanut sarja etenee tahmeasti. Tämän kirjan lukemiseen kului yllättävän kauan, ja nyt lukemisesta alkaa olla jo sen verran aikaa etten oikein tiedä mitä kirjasta sanoisin. Jotain tässä kuitenkin on, jotain kiehtovaa, niin että kirja tuli kaikesta tahmastelusta huolimatta luettua loppuun saakka, ja seuraava osakin minulla on jo odottamassa. Ehkä sitä haluaa nähdä, kuinka kauan Rossin ja Demelzan vastoinkäymiset kestävät. Jollakin tavalla mielenkiintoista oli myös tuon aikaisen oikeudenkäynnin kuvaaminen. 

Toivon kuitenkin, että seuraava(t) osa(t) ovat edes vähän valoisamman tuntuisia. Pelkät vastoinkäymiset alkavat tuntua raskailta. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 2 tähteä
Kirjan tietoja:
Winston Graham: Jeremy Poldark (1950)
Uudistettu suomennos, suomentaneet Irmeli Sallamo ja Anuirmeli Sallamo-Lavi
Gummerus, 2017
422 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti