lauantai 27. tammikuuta 2018

Kim Fay: Kadonneiden muistojen kartta

Ehdinpäs! Kim Fayn Kadonneiden muistojen kartta (Bazar 2013) oli minulla pitempään kesken, ja sain kuin sainkin sen luettua ajoissa Kukko kainalossa -haasteeseen. Tässähän on vielä reilu puoli tuntia tätä vuorokautta jäljellä... ;)Irene Blum on uhrannut koko elämänsä itämaisen kulttuurin tutkiukselle ja odottaa uransa jatkuvan Seattlen itämaisen taiteen museossa. Odottamattomat tapahtumat tempaavat hänet kuitenkin turvallisesta museoympäristöstä Shanghaihin, Saigoniin ja Kambodzan viidakoihin khmerien muinaisen kulttuurin jäljille.
Matkatoverikseen Irene saa nuoren ja viehättävän ranskalaisnaisen, joka on tullut tunnetuksi temppelinryöstäjänä. Kuparitaulujen löytäminen toisi heille molemmille mittaamattomasti mainetta. Heidän lisäkseen matkaan lähtee myös kaksi miestä, ja pian selviää, että heistä jokaisella on omat syynsä mysteerin ratkaisemiseen.
Kaikki seurueessa tietävät, että jos he onnistuvat yrityksessään, he voivat muuttaa historian suuntaa. Mutta se mitä he lopulta löytävät temppelin raunioista, on jotain mitä he eivät ikinä olisi voineet kuvitella. (takakansiteksti)

Amerikkalaisen, vuosia Vietnamissa asuneen Kim Fayn esikoisteos on 1920-luvulle sijoittuva seikkailukertomus, ehkä vähän Indiana Jonesin hengessä. Mukaan mahtuu yllättäen löytyneitä päiväkirjoja, sukusalaisuuksia, huumausaineita ja vallankumoushenkeä, romantiikkaa tietenkään unohtamatta. Päähenkilö Irene saa pelastettua Simonen väkivaltaiselta mieheltään, ja yhdessä naiset lähtevät Kiinasta Vietnamin kautta Kambodzaan. Matkan varrella mukaan lyöttäytyvät Simonea silmällä pitänyt Marc sekä Simonen nuoruudenrakastettu Louis. Kun nelikko pääsee selville siitä, että jokainen tavoittelee samaa: kauan kadoksissa olleita kuparitauluja, kukin omista syistään, he joutuvat sekä tekemään yhteistyötä että juonimaan toisiaan vastaan. 

Melkoista sekametelisoppaa siis, mutta ihan viihdyttävää sellaista. Sokerina pohjalla on kuitenkin 1920-luvun Kaakkois-Aasia oopiumiluolineen ja viidakkoineen. Kirjalla avaan myös tämän vuoden Helmet-haasteen. Kirja sopii kohtaan 14: tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Kim Fay: The Map of Lost Memories (2012)
Suomentanut Hilkka Pekkanen
Bazar, 2013
391 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti