maanantai 15. elokuuta 2016

K.K. Alongi: Kevätuhrit (Kevätuhrit #1)

Maailma muuttuu silmänräpäyksessä keskellä toukokuista aamupäivää. 
Mä olen kuollut. 
Tämä on ensimmäinen ajatus, joka tulee hänen päähänsä. Mä olen kuollut ja joutunut helvettiin. 
15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä keskellä pimeyttä. Pian paljastuu karmea totuus: kaikki muut ympärillä ovat kuolleet. Joukko muita nuoria kohtaa saman kauheuden eri puolilla kaupunkia. Sattuma heittää heidät yhteen, ja he aloittavat matkan kohti tuntematonta maailmassa, jossa mikää ei ole niin kuin ennen. (takakansiteksti) Ensimmäinen ajatus tästä kirjasta ennen lukemista oli, että onhan nämä nähty. Dystopiatyyppistä nuorten aikuisten kirjallisuutta ilmestyy turhankin paljon, varsinkin käännöksinä. Tämä kirja, K.K. Alongin Kevätuhrit (Otava 2016), on kuitenkin kotimainen, mitä ei heti kirjailijan nimestä osannut päätellä. Ja jotakin erilaista tässä kirjassa sitten oli. Eli kannatti lukea, kyllä vain! 

Kirjassa seurataan "kuolemanaallosta" kuin ihmeen kaupalla selvinneitä nuoria. Aluksi tutustutaan punkkarityttö Jadeen, sitten Jade tapaa barbiemaisen Suseten. Yhdessä tytöt törmäävät skootterilla ajelevaan Tomiin, jonka kanssa päättävät paeta Helsingistä johonkin muualle. Matkan varrella joukkoon liittyy vielä eläimiä rakastava Sara, joukon nuorin, jaloistaan halvaantunut Oliver ja vielä viimeiseksi monien hylkimä Ali. Vähitellen nuorisojoukko huomaa, että heitä yhdistää jokin juttu; juttu jonka ansiosta he ovat hengissä. Vaan henkiin on jäänyt muitakin... heitä ja heidän raivoaan vain täytyy varoa ja välttää keinolla millä hyvänsä. 

Tähän asti kirjassa päästään, sitten se loppuu! Ihan kesken! Auuugh! Loistavasti koukutettu kirjailijalta... ja trilogian seuraavaa osaa saadaan odottaa tietysti ihan liian kauan. :D

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
K.K.Alongi: Kevätuhrit 
Otava, 2016 
302 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti