torstai 22. joulukuuta 2016

Kalle Veirto: The next one

Kalle Veirto kirjoittaa selkeästi pojille räätälöityä, helppolukuista nuortenkirjallisuutta. Uusin teos, The next one (Karisto 2016) ei poikkea tästä kaavasta. 

Oletteko kuulleet Pienestä Moottoriturvasta? Soittaako The Next One kelloja? 
Pasi K. Ranta on aivan tavallinen ysiluokkalainen, kunnes joutuu sattuman ja toisen etunimen takia luovalle luokalle. Pian alkaa tapahtua: Pasista sukeutuu yhdessä syksyssä tunnettu verkkokommentaattori ja jääkiekkoselostaja. Kaikki menee sinnikkään nuorukaisen projektissa nappiin ja pieleen. Isä ja äiti ovat ylpeitä, mutta miten on tyttöystävän laita? 
The next one on riemukas kirja nuoren miehen jäätävästä luovuudesta. (takakansiteksti)


En tiiä. Periaatteessa ihan kiva idea tässä kirjassa, mutta jokin tökki ja pahasti. "Nuoren miehen jäätävä luovuus" on aluksi täynnä karmeita kirjoitusvirheitä, muilta pöllittyjä ja kopioituja juttuja ja lopulta täyttä loanheittoa josta kärsivät muutkin kuin sen pääasiallinen kohde. Sellaisenko pitäisi olla hauskaa? Kai sitä sitten tässä iässä on jo sen verran kukkahattutäti että ei todellakaan ole hauskaa. 

Kansi sentään on yksinkertaisuudessaan virkistävä poikkeus Kariston kirjankansitarjontaan. Plussaa myös kirjan lopetuksesta.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 2 tähteä
Kirjan tietoja: 
Kalle Veirto: The next one
Karisto, 2016
145 sivua

5 kommenttia:

 1. Tämä nyt oli tällainen, että kyllä tän luki mutta ei ainakaan mulle erityisemmin tarjonnut mitään :D Tosin en ole kohderyhmääkään. Tommiin upposi vähän paremmin, hän kun kirjoittelee kirjassa esiintyvän "katkoajan" eli tosiasiassa jatkoajan foorumeilla ja tekee välillä juttuja sivulle toimittajana. Ihan vauhdikas ja menevä sinänsä, että kaipa se kohderyhmälle toimii ihan ok.
  Tiia

  VastaaPoista
 2. ihan vitun moista paskaa vältelkää kyseistä kirjaa...

  VastaaPoista
 3. TÄLLÄSTÄ PASKAA EI LUE SAATANA ERKKIKÄÄN SAATANA VITTU PERKELEJUMALAUTA

  VastaaPoista