sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Riikka Hedman: Sämpy : kissan vuosi

"Täsä kirijasa mää puuhaan kissa-asioitani ja sämpyilen nurmella sekä hangella, kaverien kansa ja iliman."
Sämpy on kolmivuotias, leikkisä ja seurallinen maatiaiskissa, jonka uljas olemus tuo mieleen norjalaisen metsäkissan. Sämpy asuu Oulun seudulla perheessä, jossa on kaksi muutakin kissaa, Elmeri ja Nelli. Sämpy harrastaa luonnossa retkeilyä, mielipuuhaa on myyrien jahtaaminen. Talvisin Sämpy on komeimmillaan - pörheäturkkisen kissan vauhdikkaat ulkoilukuvat ovat aivan omaa luokkaansa. 
Kirjassa seurataan Sämpyn elämää eri vuodenaikoina. Upeista valokuvista voi aistia metsän tuoksun, äänet ja vapaasti liikkuvan kissan syvän onnen. (takakansiteksti) Vaikken olisi päättänyt osallistuakaan Kirjavat kissat -lukuhaasteeseen, tämä ihana Riikka Hedmanin kissakirja Sämpy : kissan vuosi (S&S 2016) olisi silti ollut takuuvarmasti lukulistalla. Sämpy on melkoinen somejulkkis, ja vielä täältä meidän kulmilta. :)

"Kesällä paistaa aurinko melekeen koko yön. Myöhään illalla sätteet pääsee kurkistaan mettänreijästä, korkeitten puitten välistä, meijän seikkailupolulle asti. Sillon näkkee, että harmaimmallaki kissalla on kultareunus." (s. 80) <3Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 5 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Riikka Hedman: Sämpy : kissan vuosi 
Schildts & Söderströms, 2016 
166 sivua

1 kommentti: