torstai 8. joulukuuta 2016

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

Oululaislähtöinen kirjailija Pauliina Vanhatalo kirjoittaa myös nimimerkillä Veera Vaahtera, ja tällä nimellä huomattavasti kevyempää kamaa kuin omallaan. Uusin Vaahterana julkaistu teos on nimeltään Kevyesti kipsissä (Tammi 2016), ja siinä kerrotaan mitä tapahtuu, kun introvertti sinkkunainen joutuu kosketuksiin reaalimaailman kanssa. 

Lotta on lukutoukka, joka on luonut elämälleen täydelliset puitteet: hän on sinkku ja töissä kirjastossa. Lukemista eivät pääse häiritsemään edes ihmissuhdesotkut, sillä Lotan sosiaalinen kanssakäyminen rajoittuu siskon yllätysvierailuihin ja vahtimestarikollegan satunnaisiin murahteluihin. 
Kaikki muuttuu kun Lotta kävelee kirja kädessä auton alle ja yläkerran mummo unohtaa hanan valumaan. Käynnistyy ketjureaktio, joka häätää Lotan kodistaan ja saa hänet hiljalleen oivaltamaan, että myös oikeilla ihmisillä - ei vain romaanihenkilöillä - voi olla toisilleen jotain tarjottavaa. 
Edessä on kuitenkin uusi ongelma: valitako rinnalle sielunkumppaniksi mainostettu Jiri, jonka kanssa voi uppoutua kirjojen maailmaan, vai sosiaalinen Olle, jonka seurassa joutuu jatkuvasti epämukavuusalueelle. (takakansiteksti) 


Riemastuttavaa tekstiä lukutoukan elämästä! Niin monia tuttuja piirteitä päähenkilöstä löytyi, mutta jouduin kyllä toteamaan, että vaikka aina olen pitänyt itseäni introverttinä, tälle tasolle on vielä onneksi matkaa. Ehkä olen sittenkin vähintään piiloekstrovertti? (Ja tokihan tarinakin ampuu tarkoituksella yli...) :)

Kolaroinnin aiheuttamasta sairaalareissusta selvittyään Lotta kuvittelee hautautuvansa asuntoonsa kirjapinojen taakse, mutta yläkerran mummon aikaansaama vesivahinki muuttaa nämä suunnitelmat ihan toisiksi. Lotta joutuu kimppakämppäilemään siskonsa ja tämän puolison luona, jotka vielä kaupan päälle sekaantuvat Lotan (olemattomiin) miesasioihin. Vaan kaiken tämän seurauksena Lotta löytää itsensä kahden miehen loukusta, vaiko useammankin? Ja tyyliin sopivasti monenlaisia mutkia on matkassa, ennen kuin selviää kuka miehistä on Se Oikea. 

Kirjasta piste Kirjaherbarioon: kirjailijan sukunimenä on vaahterakasveihin tai saippuamarjakasveihin kuuluva vaahtera (Acer platanoides).

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä 
Tammi, 2016
243 sivua

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä ihana kirja. Minäkään en täysin Lottamainen introverttimäisyydessäni ole, mutta on meissä jotain samaa :)

    VastaaPoista
  2. Voisin lukea ihan siinä mielessä, että voinko itse todeta olevani vielä introvertimpi vai vedänkö ytään vertoja päähenkilölle! Olen meinaan aika introvertti...Siis todella :D
    Tiia

    VastaaPoista