maanantai 11. joulukuuta 2017

Gillian Anderson & Jeff Rovin: Liekkien näkijät (Earthend Saga #1)

Helmet-haasteen kohta 11 (jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja) tuotti jonkin verran päänvaivaa, kun halusin lukea romaanin enkä tietokirjaa. Lopulta hoksasin ja nappasin kirjaston palautushyllystä luettavaksi näyttelijänä paremmin tunnetun Gillian Andersonin scifijännärin Liekkien näkijät (Like 2015).

Painajaismaisia näkyjä
Aggressiivisia pakkoliikkeitä
Kielilläpuhumista
Outoja ihokuvioita
Nuoren tytön oireet saavat lastenpsykiatri Caitlin O'Haran ymmälleen, sillä hän ei ole koskaan aiemmin urallaan törmännyt vastaaviin. Pian samanlaisia tapauksia alkaa löytyä ympäri maailmaa. Caitlin huomaa päätyneensä keskelle yliluonnollisia tapahtumia, jotka näyttävät juontavan vuosituhansien takaa. (takakansiteksti)


Kirja on genressään ihan kelpo opus. Tapahtumia ja vauhtia on tietysti niin että välillä ihan hengästyttää, mutta se kuulunee asiaan. Kirjan alussa saadaan tietää salaperäisestä muinaisesineestä joka joutuu vääriin käsiin Falkland-saarilla, lähellä Etelämannerta. Kun se tuodaan New Yorkiin, sen haltuunsa ottanut ryhmä saa kokea esineen tuhoisan voiman. Kummia asioita tapahtuu myös joukolle nuoria eri puolilla maailmaa: Maanik New Yorkissa, Atash Iranissa, Gaelle Haitissa ja kenties monet muutkin kokevat samanlaisia pakko-oireita. Kun lastenpsykiatri Caitlin tutkii näitä tapauksia ja havaitsee jotain outoa myös poikansa Jacobin käytöksessä - puhumattakaan omista näyistään - hän on varma, että jotain todella erikoista ja epätavallista on tapahtumassa. Vaarassa eivät ole ainoastaan oireilevat nuoret.

Koukuttavasti kirjoitettu kirja, joka kyllä jättää tapahtumat niin auki, että on varmaan pakko lukea sarjan seuraavakin osa... Tämän kirjan myötä saan Helmet-haasteen tältä vuodelta pakettiin, 50 sopivaa kirjaa luettu!

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Gillian Anderson & Jeff Rovin: A Vision of Fire (2014)
Suomentanut Einari Aaltonen
Like, 2015
330 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti