torstai 7. joulukuuta 2017

Holly Bourne: Mikä kaikki voi mennä pieleen? (Normaali #2)

Holly Bournen Normaali-trilogian toinen osa Mikä kaikki voi mennä pieleen? (Gummerus 2017) jatkaa yhtä vahvasti kuin aloitusosa. Tällä kertaa pääosassa on taiteellinen, vihainen nuori nainen Amber, joka lähtee kesäksi Atlantin toiselle puolelle.

No niin, vietän kesän KALIFORNIASSA seuranani äiti, joka otti ja HYLKÄSI minut - ja taidan olla ihastumassa poikaan, joka takuulla SÄRKEE SYDÄMENI. Tämä on TUOMITTU MENEMÄÄN PIELEEN.
Amber kaipaa edes ripausta rakkautta. Hänen äitinsä ei vain ole koskaan ollut lämminsydäminen tapaus, ei edes ennen kuin jätti perheensä ja muutti Amerikkaan. Amber kuitenkin toivoo, että kesä hänen kanssaan voisi muuttaa kaiken.
Samalla kesäleirillä Amberin ja hänen äitinsä kanssa työskentelee myös fiksu, hauska ja suosittu Kyle, sydänten sarjamurskaaja. Voiko Amber, varsinainen cheerleaderin vastakohta, TODELLA ihastua prom kingiin? Moisesta ei ainakaan voi seurata mitään hyvää, kun kaikki muukin menee aina pieleen. (takakansiteksti)Ystävät Evie ja Lottie jäävät siis taakse, kun Amber astelee lentokoneeseen. Edellisenä iltana vietetyt kosteat läksiäiset eivät paranna tilannetta yhtään, päinvastoin. Kaikesta huolimatta Amber pääsee perille Kaliforniaan ja tapaa äitinsä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun äiti hylkäsi hänet. Tunnelma on käsin kosketeltavan kireä, ja äidin uusi miesystävä vain pahentaa tilannetta. Amber on murtunut - äiti on halunnut hänestä vain työvoimaa leirille eikä viettää aikaa kahden hänen kanssaan. 

Onneksi muut leirillä työskentelevät nuoret ovat valmiita ottamaan Amberin joukkoonsa. Amber ystävystyy Whinnien kanssa - tämä on hyvin samanhenkinen kuin ystävät kotona sekä hyvin innostunut Nalle Puhista ja taolaisuudesta. Poikienkin kanssa on yllättävän helppo tulla toimeen, varsinkin amerikkalaisuuden perikuvan, Kylen, kanssa...

Toki feministikerho Vanhatpiiatkin jatkaa kokouksiaan, vaikkakin sitten netin välityksellä ja aikaeron häiritsemänä. Varsinkin Lottielta tulee todella teräviä kommentteja naisten esineellistämisestä ja seksualisoimisesta, sekä Naispuolisista Sovinistisioista (kyllä, niitäkin on olemassa!).

Tykkään Holly Bournen tyylistä todella paljon, ja odotan kovasti sarjan kolmatta osaa jossa Lottie pääsee valokeilaan. :) Saan sovitettua tämänkin kirjan mukaan Helmet-haasteeseen. Kirja sopii hyvin kohtaan 29: kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia. Amber on tähän sopiva päähenkilö siinäkin mielessä, että hän on taiteellinen, osaa piirtää, mutta ennen kaikkea siksi että hän oppii kirjan aikana päästämään irti epäonnistumisen pelosta ja uskaltaa alkaa elää ihan oikeasti. Siinäpä tavoitetta!

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 5 tähteä
Kirjan tietoja:
Holly Bourne: How Hard Can Love Be? (2016)
Suomentanut Kristiina Vaara
Gummerus, 2017
448 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti