perjantai 30. kesäkuuta 2017

Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär (Syrjästäkatsojan tarinoita #5)

Helmet-haasteen kohtaan 7 (salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja) sopii mainiosti Enni Mustosen Ruokarouvan tytär (Otava 2017). Enni Mustonenhan on oikeasti Kirsti Manninen. Tämän kirjan myötä sarja etenee viidenteen osaansa, ja päähenkilöksi nousee aiempien osien Idan sijasta tämän tytär Kirsti.Opintonsa aloittanut Kirsti viihtyy luentosalien sijaan ystävänsä ompelimossa, jossa tehdään ateljeeripukuja Helsingin herrasrouville. Kasvattisisar Alli taas löytää kutsumuksensa runouden piirissä ja tuntee suurta vetoa tulenkantajiin. Kun ensi lempi leimahtaa, vaikeitakin valintoja on tehtävä. 
Raskaan kevään jälkeen Kirsti kaipaa muutosta elämäänsä ja lähtee rohkeasti toteuttamaan haaveitaan Pariisiin, muodin mekaan. 
Tytärtään ikävöivää Idaa työllistävät pienet kaksospojat, kotitalo ja puolison riskaabelit pirssiautobisnekset. (kirjan kansiliepeestä) 

Vaikka päähenkilö vaihtuukin, syrjästäkatsojan asema säilyy. Kirsti seuraa läheltä vasta itsenäistyneen Suomen kulttuuriseurapiirejä ja myöhemmin Pariisissa hyvinkin suuria nimiä: Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Ernest Hemingway. Oman tien löytäminen ei ole helppoa, mutta lopulta oikea suunta löytyy. Lisävihiä saadaan myös Kirstin sukusalaisuuksista, joista toivon mukaan saadaan lukea vielä lisää seuraavassa osassa.

Tällaisen sarjan toivoisi jatkuvan ja jatkuvan. Aika näyttää, kuinka pitkäksi sarja kasvaa.

Mistä kirja minulle: oma ostos
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär
Otava, 2017
496 sivua

1 kommentti:

  1. Tämä(kin) kirja sopii mainiosti naistenviikolle! Pidin enemmän sarjan aiemmista osista, vaikka olen 1920-lukufani. Kirsi on hiukan turhan kovissa sattumapyörteissä...

    Kiva, että olet haasteessa mukana. Tiistaiaamusta blogissani on koontipostaus, johon voit lisätä linkit haastejuttuihisi.

    VastaaPoista