perjantai 2. helmikuuta 2018

Carlos da Cruz & Janne Haikari: Suomen keskiaika lapsille

Voi kun tällaisia kirjoja olisi ollut silloin kun minä olin lapsi! Carlos da Cruzin ja Janne Haikarin Suomen keskiaika lapsille (S&S 2017) kertoo napakasti oleellisen siitä, minkälaista Suomessa oli keskiajaksi nimitetyllä ajanjaksolla.

Millaista elämä oli keskiajalla? Mitä silloin syötiin? Mitä lapset leikkivät?
Tämä kirja johdattaa läpi keskiajan 900-luvun luostarielämästä 1500-luvun ensimmäiseen suomalaiseen kirjaan. Matkan varrella tutustutaan muun muassa ristiretkiin, linnan varustukseen, metsästykseen ja kaupankäyntiin.
Kuvittaja Carlos da Cruzin ja historioitsija Janne Haikarin hauskoja ja jännittäviä yksityiskohtia pursuava tietoteos sopii erityisesti kouluikäisille. (takakannesta)


Tieto tarjoillaan tiiviinä "laatikkoina", ja joka aukeamalla on yllättävän paljon asiaa suurien kuvien lomassa.


Yksi niitä harvoja vuosilukuja, jonka muistan vielä ala-asteen historiasta: Pähkinäsaaren rauha 1323. :)Carlos da Cruz on portugalilaissyntyinen kuvittaja, joka asuu tätä nykyä Espoossa. Hänen kynästään on lähtöisin monen viime vuosina ilmestyneen lasten tietokirjan kuvitus. Hän onkin haastatteluissa kertonut haluavansa saada lapset innostumaan oppimisesta. Hieno tavoite, ja uskoisinkin että selkeä, mutta silti yksityiskohtainen kuvitus kiinnostaa monen ikäisiä.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Carlos da Cruz & Janne Haikari
Kuvittanut Carlos da Cruz
Schildts & Söderströms, 2017
33 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti