maanantai 27. marraskuuta 2017

Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba

Ebban pitää matkustaa isän luo Berliiniin melkein suoraan nelosluokkalaisten Finlandia-talon itsenäisyyspäiväjuhlasta! Miksi juuri tanssiaispäivänä? Harsohelmainen tanssimekko jää henkariin roikkumaan, kun äiti saattaa Ebban lentokentälle. Hän joutuu lentämään taas kerran yksin.
Lentomatkasta tulee kuitenkin yllättävän mukava. Ja perillä Saksassa Ebba saa kokea vielä enemmän yllätyksiä. (takakansiteksti)Herttainen pikku kirja, jossa on enemmän asiaa kuin päällepäin uskoisi. Ebban elämässä on isoja asioita: vanhempien avioero, asuminen vuorotellen kahdessa eri maassa ja matkustaminen yksin. Puhumattakaan vanhempien uusista kumppaneista: äidin Jaakko ei osaa käyttää edes vessaharjaa ja isän Jolanka on muuten vaan tylsä. Ja sitten on vielä Jolankan tytär Anna, joka matkii Ebbaa kaikessa ja sanoo Saksan-isoäitiäkin Omaksi, vaikkei se ole oikeasti hänen mummonsa.

Ebba lentää jälleen kerran Berliiniin suoraan itsenäisyyspäiväjuhlasta. Lento jännittää, kuten aina, mutta tällä kertaa Ebba ei joudu olemaan aivan yksin. Myös samanikäinen Hans on menossa Berliiniin ilman saattajaa. Ebba ja Hans istuvat vierekkäin koneessa ja tutustuvat toisiinsa. Matka on kerrankin sujunut mukavasti ja luvassa on ehkä tapaaminen vielä Saksassakin - Ebba kun joutuu lainaamaan Hansille housut. Laskeutumisen jälkeen alkaa taas jännittää: miten tällä kertaa menee isän, Jolankan ja Annan kanssa. Varsinkin, kun isällä on kuulemma jokin yllätys...

Pieni suuri kirja, joka on ehdottomasti ansainnut lasten ja nuorten Finlandia-palkintoehdokkuutensa! Keskiviikkona nähdään kuinka käy.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba
Otava, 2017
108 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti