tiistai 29. maaliskuuta 2016

Takashi Hiraide: Kissavieras

Tokion laitamilla, pienessä talossa asuu kolmikymppinen kirjailijapariskunta. Eräänä päivänä heidän pihalleen tassuttelee kaunis pieni kissa ja saa heidät kohottamaan katseensa kirjoituspöydästä. Arki muuttuu kummasti uuden tuttavuuden myötä. Kissa tuo siihen eloa ja keventää tunnelmaa, kun pariskunta kertoo päivittäin eläimen edesottamuksista toisilleen. Kunnes tapahtuu jotain, joka muuttaa paljon. (takakansiteksti)Kissa ei ole kirjailjapariskunnan oma, vaan naapuriperheen. Chibi-kissa kulkee kuitenkin mielensä mukaan viettäen aikaa milloin kotonaan, milloin kertojan kotona. Chibi ei nau'u eikä tule syliin, mutta kertoja vaimoineen kiintyy siihen silti melkoisesti. Niinpä lamaannus on todellinen, kun naapurin pikkupoika kertoo Chibin kuolleen. Pian sen jälkeen käy selville, että pariskunnan täytyy muuttaa muualle. Alkaa epätoivoinen etsintä, joka kuitenkin saa onnellisen lopun. Löytyy uusi asunto, ja jopa uusia kissaystäviä.

Takashi Hiraiden kansainvälinen myyntimenestys Kissavieras (S&S 2016) houkutteli lukemaan kauniilla kannellaan. Suht tuoreena kissanomistajana - anteeksi, kissan palveluskuntaan liittyneenä - aihekin puhutteli kovasti. Kissa on tuonut omaan elämään niin paljon uutta sisältöä, että jotenkin odotin tältä kirjaltakin paljon enemmän. Valitettavasti se jokin jäi puuttumaan, ainakin minulle. Viehättävä pikku kirja, oikein muuta en osaa tästä sanoa. 

Helmet-haasteen kohta 10: aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja. Maailmanvalloitus etenee Japaniin. Ja tällä kirjalla avaan myös Kurjen siivellä -haasteen

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Takashi Hiraide: Neko no kyaku
Suomentanut Raisa Porrasmaa 
S&S, 2016
152 sivua 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti