keskiviikko 3. elokuuta 2016

Estelle Maskame: DIMILY - rakastan (Dimily #1)

Estelle Maskame on minua 20 vuotta nuorempi kirjailija, joka aloitti Dimily-trilogiansa kirjoittamisen jo 13-vuotiaana ja julkaisi tekstejään aluksi netissä hyvin pienelle lukijakunnalle. Kun lähtökohta on tämä, oli selvää että jonkinlaisia ennakkoluuloja minullakin oli. Kirja ehti muhia pinossani hyvän aikaa ennen kuin lopulta tartuin siihen. Mutta jälleen kerran onneksi! DIMILY - rakastan (Did I Mention I Love You) (Gummerus 2016) oli juuri passelia kesälukemista, joka osasi yllättää positiivisesti.

Portlandissa äitinsä kanssa asuvan 16-vuotiaan Eden Munron vanhemmat ovat eronneet. Kun Eden päättää viettää kesän isänsä luona Santa Monican rantakaupungissa Kaliforniassa, hän ei arvaa, mihin tulee oikein lähteneeksi. Uuden äitipuolen lisäksi Eden saa kolme uutta velipuolta.
Edeniä vähän vanhempi Tyler Bruce on paha poika, jolla on lyhyt pinna ja iso ego. Vaikka Tyler ja Eden eivät alussa voi sietää toisiaan, jokin salaperäisessä pojassa kuitenkin vetää Edeniä puoleensa. Mitä paremmin hän pääsee tutustumaan Tylerin herkkään puoleen, sitä peruuttamattomammin hän huomaa olevansa ihastumassa siihen ainoaan ihmiseen, johon ei saisi: omaan velipuoleensa. Kun kuvioihin lisätään vielä Tylerin takertuva tyttöystävä ja Edeniin silmänsä iskenyt poika, luvassa on sydänsuruja, valheita ja kosolti draamaa. Saako Eden selville, millaisia salaisuuksia Tylerin kovan ulkokuoren alla piilee? Ja pystyykö Eden hallitsemaan kielletyt tunteensa? (takakannesta)Kovin tutun kaavan mukaan kirjassa mennään, mutta jotenkin se vaan toimii tälläkin kertaa. Ensin inhotaan, sitten ihastutaan vaikkei saisi. Ja taistellaan tunteita vastaan. Jotakin tuoretta ja erilaista kirjassa kuitenkin oli, ja tehokkaasti koukkuja. Toinen osa odottaa jo... 

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Estelle Maskame: Did I Mention I Love You? (2015)
Suomentanut Sirpa Parviainen
Gummerus, 2016
409 sivua

1 kommentti:

  1. Hitsi, olit jo ennestään tuttu blogimaailmasta kun olet kommentoinut blogissani, mutta vasta nyt löysin tänne. Ja jäin! <3 Tässä kirjassa on tosiaan oma vetonsa, jotain erilaista vaikka kuitenkin aika perinteinen nuortenkirja onkin. :)

    VastaaPoista