maanantai 8. elokuuta 2016

Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk: merirosvon oppipoika

"Mitä tuumit, olisiko sinusta seilaamaan aavalla merellä? Kestääkö selkänahkasi piiskaa ja pääsi jännitystä?" 
On vuosi 1692, ja Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän salaperäiset tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia enemmän kuin pikilangan ompelu kuluneisiin kenkiin. Portsmouthista purjehtii laiva jos toinenkin kohti seikkailuja, eikä Benjamin voi lopulta vastustaa kiusausta - hän karkaa kotoa äidin varoituksista piittaamatta. Voiko poika välttää isänsä kohtalon? 
Benjamin oppii pian laivan karskeille tavoille, ja tuulet vievät hänet hurjaan seikkailuun Port Royalin vesille. Siellä jokainen etsii onneaan keinoja kaihtamatta. Mutta jos tahtoo rikastua, pitää katsoa ahterin sijaan kokkaa kohti! (takakansiteksti)Merirosvoseikkailut ovat kiehtoneet mieltäni nuoresta asti, ja mielenkiinnolla tartuin Juha-Pekka Koskisen uutuusnuortenkirjaan Benjamin Hawk : merirosvon oppipoika (Karisto 2016). Viime vuosina on ilmestynyt jonkin verran selkeästi pojille räätälöityä kirjallisuutta. Tämäkin kirja kuuluu siihen joukkoon. Kirja sinällään on ihan kelpo seikkailuromaani, mutta kuten niin monesti ennenkin juuri kyseisen kustantamon kirjojen kohdalla, mietin koko ajan, minkä ikäisille lukijoille kirja oikein mahtaa olla suunnattu. Kansikuvan perusteella tosi nuorille, mutta teksti itsessään ei kovin nuorille mielestäni aukea, kuten ei myöskään juoni monine kuvioineen. 

Toinen asia, jota lukiessani mietin, on mahdollinen jatko. Olisi mahtavaa, jos joskus voisi kirjasta ihan heti sanoa, että tähän ei jatkoa tule. Sarjakirjallisuus on ihan ok, ja tykkään kyllä lukea sarjoja, mutta joskus nekin alkavat puuduttaa. Tästä kirjasta ei heti osannut arvella mitään, mutta jotenkin jäi lukemisen mittaan sellainen kutina, että jatkoa on tulossa, lopussa vaikutti olevan sen tyylinen koukku. :) 

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk: merirosvon oppipoika 
Karisto, 2016 
186 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti