tiistai 5. tammikuuta 2016

Let it snow - three holiday romances


Joulun aikaan aloitettuihin kirjoihin kuului myös englanninkielinen nuorten aikuisten novellikokoelma Let it snow : three holiday romances (Penguin Books 2013). Novellien - vai pitäisiköhän ennemminkin sanoa pienoisromaanien? - kirjoittajat ovat John Green, Maureen Johnson ja Lauren Myracle. Heistä vain Greenin tekstit ovat itselleni entuudestaan tuttuja. 

Kirjan aloittaa Maureen Johnsonin kirjoittama tarina The Jubilee Express, toisena on John Greenin A Cheertastic Christmas Miracle ja viimeisenä Lauren Myraclen The Patron Saint of Pigs. Kaikkien kolmen kertomuksen kehyksenä on sama miljöö ja tapahtumapaikka: Gracetownin kaupunki, joka on juuri jouluaattona joutunut valtavan lumimyrskyn kouriin, lähes hautautuen lumeen. 

Juna, jossa Johnsonin kertomuksen päähenkilö Jubilee matkustaa Richmondista Floridaan, juuttuu lumikinokseen ja Jubilee lähtee junasta lämmittelemään sisätiloihin, vohvelibaariin jonka hän näkee junan ikkunasta. Tästä alkaa yllättävien tapahtumien ketju, joissa joulun hengellä ja ihmeellä on oma osansa. 

Jubilee ja vohvelipaikan henkilökunta saavat pian seuraa junan muista matkustajista: laumasta kikattavia huutosakin tyttöjä. Nämä kaipaavat kipeästi viihdykettä, ja sitä heille yritetään toimittaa Greenin tarinassa. Tobinin ja hänen kaveriensa Bond-elokuvien maraton keskeytyy, kun vohvelibaarissa työskentelevä Keun pyytää heidät paikalle Twister-pelin kera. Muutkin työntekijät ovat esittäneet saman pyynnön omille kavereilleen, ja alkaa kilpa-ajo (ja lopulta -juoksu) kinosten keskellä. 

Lumimyrskyn laannuttua elämä Gracetownissa yrittää palata tavallisiin uomiinsa, ja samalla irtonaiset langanpäät vedetään yhteen Myraclen tarinassa. Addie on mokannut majesteetillisesti bileissä ja potee sydänsuruja. Kavereilta ei vain tahdo löytyä myötätuntoa, vaan hekin väittävät Addieta itsekeskeiseksi ja sydämettömäksi. Kirvelevin mielin Addien täytyy myöntää että väitteissä saattaa ehkä jopa olla jotakin perää, ja pyrkiessään muutokseen saa apua joulun hengeltä - joka osoittautuu samalla minipossujen suojeluspyhimykseksi. 

Melkoista höttöähän tämä kertomuskokoelma oli, mutta oikein viihdyttävää sellaista. :) Sydämen asiat olivat toki suuressa osassa kaikissa kolmessa kertomuksessa, ja jokaisen päähenkilön sydämen solmut ja rakkauden rypyt aukesivat ja oikesivat, kuten kunnon jouluhömppään kuuluu. Liialta siirapilta onneksi vältyttiin, joten melkein soisin että tämä kokoelma joskus julkaistaisiin myös suomeksi. 

Tällä kirjalla avaan osallistumiseni Helmet-kirjastojen tämän vuoden lukuhaasteeseen, tämä on omiaan kirjaksi, joka on kirjoitettu jollakin muulla kuin omalla äidinkielelläni (kohta 9). 

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Let it snow : three holiday romances 
Penguin Books, 2013 
354 sivua  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti