sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Lomalukemista vol. 6 - Tuomas Saloranta: Juuri sellainen yö

On juuri sellainen yö, kun painajaiset heräävät eloon. 


Tuomas Saloranta: Juuri sellainen yö (Kuoriaiskirjat 2013)

Markus Rantalalla on avovaimo, nousujohteinen ura it-alalla, rivitaloasunto Espoossa, työsuhde-BMW ja labradorinnoutaja. Hänen elämänsä on tasaista ja turvallista, kunnes nuoruudenystävät Kivijärvi ja Tolppanen yllättäen kutsuvat hänet viettämään iltaa vanhaan kotikaupunkiin. 
Paljon on muuttunut sitten lukion päättäjäisten, kun ystävykset edellisen kerran kohtasivat. Kivijärvestä on tullut boheemikirjailija, Tolppasesta taas metsämökissä asuva erakko. Epäsuhtainen kolmikko päättää vielä kerran lähteä kotikaupungin laitamilla kohoavaan salaperäiseen metsään, joka on kiehtonut heitä lapsuudesta asti, mutta vanhojen aikojen muistelu vaihtuu pian epätoivoiseksi selviytymistaisteluksi. 
Pikkukaupunki-idyllin alla vaanii jotain synkkää ja uhkaavaa, ja Markus joutuu yöllisellä metsäretkellä kohtaamaan menneisyyden haamut, jotka on luullut jo haudanneensa. (takakansiteksti) 

Tekijän jälkisanojen mukaan kirja on syntynyt tilauksesta ystävälle lahjaksi, kylläkin alunperin lyhyempänä. Pituudella pilattu tarina ei ole vieläkään, mutta seitsemäänkymmeneenyhteen sivuun mahtuu melkoinen kauhukertomus. Kesäyön lähes pimeinä tunteina pelotti ihan sopivasti. :) Tällä kirjalla jatkankin Hämärän jälkeen -haasteen lukulistaa. Kirja sopii myös Helmet-haasteen kohtaan 20: kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan.

Olikin oikeastaan todella ajankohtainen teos lukea juuri tänä kesänä. Juuri tänä viikonloppuna järjestettiin kotipuolessa lukioluokkamme luokkakokous, kun tuli kuluneeksi 20 vuotta lakkiaisista. Mitään näin hurjaa ei kyllä (tietääkseni) tapahtunut. Aivan täysin varma en voi olla, koska en erinäisistä syistä loppujen lopuksi päässytkään luokan tapaamiseen asti. Shit happens. :/

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Tuomas Saloranta: Juuri sellainen yö 
Kuoriaiskirjat, 2013
71 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti