sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Lomalukemista vol 8. - Michael Mortimer: Fossiilivaltiatar (Mortimer #2)

Viikonloppureissulla mukanani oli vain yksi kirja, mutta lukeminen ei silti loppunut kesken. Michael Mortimerin Fossiilivaltiatar (Bazar 2015) on nimittäin melkoinen tiiliskivi, samoin kuin oli sarjan aloittanut Neitsytkivi (Bazar 2014), jonka luin ennen tämän blogin aloittamista. Nähtäväksi jää, ovatko sarjan tulevat osat samanlaisia... sarjasta on käsittääkseni kaavailtu kuusiosaista? 


Nuori biologian opiskelija Ida Nordlund jatkaa isäpuolensa Lassen kanssa merkillisen fossiilin etsintää. Heidän on päästävä Moskovaan ja löydettävä Idan isoäiti Alma ja vuosisatoja vanhan fossiilin kolme muuta osaa. Ehkä Alma osaa selvittää, miksi salaperäinen kivilöydös herättää niin paljon intohimoja, että joku on valmis tappamaan sen vuoksi. 
Tapahtumien pyörre kuljettaa Idan ja Lassen henkeäsalpaavaan seikkailuun. He eivät ole ainoita, jotka ovat kiinnostuneita kivestä, vaan sen jäljillä tuntuu olevan koko joukko tutkijoita. Ida haluaa myös saada vihdoin selville, onko hänen äitinsä todella kuollut. 
Michael Mortimer sekoittaa vauhdikkaassa takaa-ajotarinassa jännitystä, mystiikkaa ja populaaritiedettä. Fossiilivaltiatar on sarjan toinen osa. (takakansiteksti) 

Olin jo sarjan aloitusosan kohdalla sitä mieltä, että varsin hengästyttävää on meno, ja turhankin paljon kaikkea mahdollista tungettuna samaan pakettiin. Toisaalta tällaiset tiedettä ja seikkailua yhdistävät, hitusen yliluonnollisia elementtejä sisältävät jutut ovat aina olleet mieleeni. Siksipä tämänkin kirjan luki todella joutuisasti, ja aloitusosan lailla tämäkin koukutti aika mainiosti odottelemaan seuraavaa osaa. :)

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Michael Mortimer: Fossildrottningen (2014)
Suomentanut Susanna Paarma
Bazar, 2015 
641 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti