tiistai 19. heinäkuuta 2016

Naistenviikko - Sari Luhtanen: Tähtirooli

19.7. Sari, Sara, Saara

Sarin-päivän kirjaksi luin Sari Luhtasen uusimman romaanin Tähtirooli (Tammi 2016). 

Auran on vaikea käsittää, mikä sai hänet suostumaan psykologiksi Parierotteluun, tosi-tv-formaattiin, haastattelemaan suhteessaan kipuilevia pareja. Kieltämättä häntä houkutteli mahdollisuus saada loistaa - ja yllättäen juuri niin totisesti käy! 
Muuten hän pelaa varman päälle, on tyytyväinen siistiin sisätyöhönsä hyvinvointikeskuksen psykologina, sulhanen Joel on valioyksilö, siskon kanssa riidellään vain normiasioista ja hörhöilevä äiti pidetään sopivalla etäisyydellä. 
Mutta yhtäkkiä Joel ei keskitykään Auraan, komea remonttimies aiheuttaa houkutuksia, ja kaiken huipuksi Aura saa tällin päähänsä. Kun vielä Joelin vaarallinen kaksoisveli ilmaantuu Amerikasta, elämään tulee kertaheitolla draamaa ja hohtoa. Voiko sitä olla liikaakin? Onnistuuko Aura enää löytämään roolin, jossa häikäistä omana itsenään? (takakansiteksti)Kaikki hömpän ainekset on koossa, ja just sopivaa rentoutuslukemista tämä kirja olikin. Aivan täysin aivotnarikkaan-kirjaksi en tätä kuitenkaan sanoisi. Parhaimmistoa tämä ei kuitenkaan Luhtasen chick lit -kirjoista ole, pidin esimerkiksi Murusia-teoksesta (Tammi 2013) huomattavasti enemmän. 

Näennäisesti elämänsä naruja tiukasti käsissään pitelevä Aura osoittautuu oman elämänsä statistiksi, ainakin lukijasta vaikuttaa siltä. Aura ei tätä kuitenkaan tunnusta, vaikka omat epäilyksensä hänelläkin heräävät kirjan edetessä. Muiden tarpeet ja ongelmat tuntuvat aina olevan etusijalla. Kuten arvata saattaa, psykologin kaapista löytyy omat luurankonsa, ja kun niitä on hätistelty kolistelemaan muihin maisemiin, tervettä itsekkyyttä alkaa löytyä Aurastakin. Oman elämän tähtirooli odottaa lähempänä kuin Aura kuvittelikaan. Tämän enempää en spoilaa, saatte lukea itse loput. :) 

Naistenviikon lukuhaasteen lisäksi kirjalla saan kuitattua Helmet-haasteen kohdan 30: viihteellinen kirja.

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Sari Luhtanen: Tähtirooli
Tammi, 2016
276 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti