torstai 6. huhtikuuta 2017

Antti Halme: Mafiakesä

Antti Halmeen uusin nuortenkirja Mafiakesä (Otava 2017) sisältää koukuttavaa vauhtia ja jännitystä Sisilian huikeissa maisemissa.

16-vuotias Arttu lähtee rapututkijaisänsä mukana kuukaudeksi Sisiliaan mielessään kristallinkirkkaat vedet ja sitruunapuut. Onnea himmentää vain se, että mukaan lähtee myös isän vaahtokarkkia muistuttava naisystävä Merikukka.
Sisiliassa Arttu tutustuu lomaileviin roomalaiskaksosiin Lunaan ja Lucaan, ja joukkoon liittyy myös kipakka irkkutyttö Molly. Sitten Arttu pelastaa rannalla pulaan joutuneen tytön, ja saa huomata sotkeutuneensa vaarallisiin kuvioihin. Kummalliset tapahtumat seuraavat toistaan, ja kaikkialla putkahtelee esiin outo salamanterimerkki. Tunnelma lomaparatiisissa muuttuu vähitellen yhä uhkaavammaksi, ja Arttu ystävineen tajuaa olevansa hengenvaarassa. (takakansiteksti)


Antti Halmeen tyyli on mukavasti mukaansatempaava, ja tässä kirjassa juonikin tuntuu niin vetävältä että kirja oli todella nopeasti luettava. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää niin että välillä hengästyttää, mutta uskon tämän vetoavan kohderyhmään eli yläkouluikäisiin (poikiinkin, hope so).

16-vuotiaiden poikien sielunelämää sen paremmin tuntematta jäin pohtimaan, ovatko sen ikäiset hyvinkin usein näinkin fiksuja ja "kypsiä" tapauksia kuin kirjan päähenkilö Arttu. Ehkä näin ei välttämättä ole, mutta toisaalta tähän kirjaan tällainen ratkaisu sopi mielestäni paremmin kuin joka paikkaan pää edellä koheltava teini. Vauhtia riittää joka tapauksessa. Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa, tämä kirja nimittäin on uuden sarjan aloitus.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Antti Halme: Mafiakesä
Otava, 2017
208 sivua

1 kommentti:

  1. Tämä on yksi kevään odotetuista :) Pitääpä laittaa lainaukseen. /Tiia

    VastaaPoista