tiistai 20. syyskuuta 2016

Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja

Kaipaatko elämällesi suuntaa? Orvokki Leukaluu kertoo mihin sinusta on!
Suurtalouskokki seisoo himmeän teräksenhohtoisessa keittiössä sandaalit jalassa ja pilvenhattaraa muistuttava lakki päässä. Taustalla kuuluu suuren tiskikoneen jyly, joka tuo mieleen valtameren ikuiset aallot.
Ammatinvalintapsykologi Orvokki Leukaluu tarjoaa tässä kirjassa kaiken, mitä uraputkeen, oravanpyörään tai toimistokuutioon halajava tarvitsee: 40 selvitystä suomalaisille sopivien ammattien perimmäisestä (ja siten täysin yllättävästä) luonteesta.
Tämän kirjan uraohjeista noin puolet on kuultu radiossa Miitta Sorvalin esittäminä. Loput ovat täysin uusia. Löydät ne kaikki myös Orvokki Leukaluun äänikirjasta, Miitta Sorvalin lukemina, kuinkas muuten. (takakansiteksti)Tämän kirjan bongasin marketin tarjouslaarista eurolla! Miina Supisen Orvokki Leukaluun urakirja (WSOY 2013) sisältää novellintapaisia, huumoripitoisia pätkiä erilaisista ammateista. Valitettavasti Supisen huumori ei saanut minua huvittumaan muutamaa hörähdystä lukuunottamatta. 

Näitä tekstejä on siis kuultu radiossa, ei aavistustakaan millä kanavalla ja kuinka kauan sitten... Voi ollakin että kuunneltuina nämä pätkät toimivat paremmin. Nyt ne jotenkin jäivät vaisuiksi. Saanpa kuitenkin taas Kirjaherbarioon pisteen kirjan nimestä: orvokit (Viola) on orvokkikasveihin kuuluva kasvisuku.

Mistä kirja minulle: kirja-alesta
Goodreads-tähdet: 2 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja 
WSOY, 2013 
134 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti