maanantai 31. lokakuuta 2016

Hanna Morre: Tuonen tahto

Vielä yksi kauhukirja ehtii mukaan Hämärän jälkeen -haasteeseen! :) Lomanlopettajaislukemisena ahmaisin Hanna Morren esikoisromaanin Tuonen tahto (Osuuskumma 2016). Olen huomannut kirjasta bloggauksia monellakin taholla, mutta olen yrittänyt vältellä niiden lukemista vielä. Jotenkin on kuitenkin tullut vaikutelma, että kirjasta on pidetty. Eikä mikään ihme! Pidin minäkin, kovasti. 

"Oletkos jotakin vailla?" 
Espoolaispariskunnan avioliitto järkkyy, kun heidän tyttärensä menehtyy rattijuopon uhrina. Tytti ja Timo yrittävät kumpikin selvitä menetyksestä omalla tavallaan - hinnasta välittämättä. 
Tuonen tahto kertoo parisuhteesta, vanhemmuudesta ja syyllisyydestä. Teoksessa kauhuelementit  yhdistyvät suomalaiseen mytologiaan. (takakannesta) 


Jokaiselle vanhemmalle pahin kuviteltavissa oleva kauhuskenaario on varmaankin oman lapsen menettäminen. Hanna Morre onnistuu mielestäni kuvaamaan vanhempien surua ja tahoillaan käymää "selviytymistaistelua" ja romahtamista loistavasti. Äärimmäiseen suruun voi reagoida monella tavalla, ja kirjassa kuvatut reaktiot tuntuivat todellisilta. Selviytymiskeinojakin on monenlaisia... ja siinä voidaan toki mennä myös ojasta allikkoon. Niin kuin käy kirjassakin. Jotakin menee pieleen, pahasti...

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Hanna Morre: Tuonen tahto
Osuuskumma, 2016 
131 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti