tiistai 8. marraskuuta 2016

J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi, osat yksi ja kaksi

Vajaat kolme tuntia sitten jonotin kirjakaupan tiskille. Nyt kirja on luettu. Myönnetään, ihan hullua. :D 

Kahdeksas tarina. Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin. 
Harry Potterilla ei ole koskaan ollut helppoa, ja vaikeuksia riittää nytkin kun hän on taikaministeriön ylityöllistetty virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Samaan aikaan kun Harry kamppailee esiin pyrkivän menneisyytensä kanssa, hänen nuorin poikansa Albus joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa pahaenteisesti yhteen sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden: toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista. (takakansiteksti) 


Myönnän, että kuullessani tämän kirjan olevan tulossa, tunteet olivat aika ristiriitaiset. Senhän piti jo loppua! ja Jeeeeeee! olivat lähes yhtäaikaiset ajatukset. Niinpä en vielä muutama tunti sittenkään tiennyt mitä mieltä tästä pitäisi olla. Mutta mitäpä sitä kieltämään: tykkäsin tietysti! Mitään alkuperäisestä seitsenosaisesta sarjasta ei mitätöidy, mutta silti tämä toimii. 

Etukäteistietojen (ja takakannen) perusteella oli aika selvää, kuka tämä kirottu lapsi olisi, mutta silti se ei ollut liian itsestään selvää. Mukaan mahtui monta yllätystäkin, ja mielenkiintoisia vaihtoehtoisia maailmoja. Puhumattakaan muutamista hauskoista yksityiskohdista, esimerkiksi siitä, mitä Harry Potter oikeasti pelkää. 

Tämän enempää en viitsi enkä halua kirjaa spoilata, sillä varmasti moni tahtoo päästä kirjasta selville ihan itse. Esimerkiksi tytär 15 vee, joka on jo muutamaan otteeseen käynyt kyselemässä kirjaa "heti paikalla tänne". :)

Kirja tuli luettua parahiksi Lukuharjoituksia-haasteeseen.

Mistä kirja minulle: oma ostos
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child, parts One and Two (Special Rehearsal Edition Script)
Suomentanut Jaana Kapari-Jatta
Laulut ja riimittelyt suomentanut Oona Kapari
Tammi, 2016
446 sivua

1 kommentti:

  1. Mietin minäkin lukemista, mutta pakko tuo on lukea. Odotankin saavani kirjan lukuun pian.

    VastaaPoista