keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sarjakuvia Kirjaherbarioon

Päätin ottaa pikku loppukirin Kirjaherbario-lukuhaasteessa ja nappasin muutaman sarjakuvan töistä mukaan. :) Luettua tulivat seuraavat albumit:

Hergé: Sininen lootus (Otava 2016) 
Goscinny: Asterix ja alppikukka (Egmont 2015)
Patrick McDowell: Kamut sunnuntaisarjat 11 : Kurpitsaloitsu (Egmont 2007)


Tintin seikkailuista tykkäsin lukea jo lapsena, mutta nyt kun Otava on julkaissut albumeita mustavalkoisina, kovakantisina uusintapainoksina, päätin ottaa Sinisen lootuksen uusintalukuun. Nuoren lehtimiehen seikkailut sijoittuvat tässä albumissa Kaukoitään, tarkemmin sanottuna Intiaan ja Kiinaan, jossa Tinttiä uhkaavat monenlaiset vaarat japanilaisista hulluksi tekeviin myrkkyihin. Tästä albumista piste Kirjaherbarioon: lootus eli intianlootus (Nelumbo nucifera). Lisäksi mukaan Kurjen siivellä -haasteeseen, koska Kiina. :)

Mistä sarjakuva minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä 
Sarjakuvan tietoja: 
Hergé: Le lotus bleu
Suomentanut Heikki Kaukoranta
Otava, 2016
125 sivua

Myös Asterix-sarjakuvat ovat jo lapsuudesta tuttuja, ja puhtaasti haasteen takia päätin verestää lukumuistoja Asterix ja alppikukka-albumin uudella kovakantisella painoksella. Roomalaisten konnankoukkujen ansiosta Asterix ja Obelix päätyvät tällä kertaa alppimaisemiin, joten huumoria irtoaa fonduesta, pankkitoiminnasta, vuorikiipeilystä ja muista sveitsiläisiin liitetyistä ominaisuuksista. Tästä albumista piste Kirjaherbarioon: alppikukka viittaa alppitähteen (Leontopodium alpinum), joka tunnetaan myös nimellä edelweiss.

Mistä sarjakuva minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Sarjakuvan tietoja: 
Goscinny: Astérix chez les Helvètes
Suomentanut Outi Walli
Egmont Kustannus, 2015
48 sivua 

Patrick McDonnellin hauska eläinsarjakuva Kamut on näistä kolmesta itselleni "vierain". Olen kyllä lukenut useita albumeita, mutta vasta aikuisena enkä läheskään kaikkia. Tämä nyt lukemani Kurpitsaloitsu olikin ennen lukematon. Albumissa on sanomalehtien sunnuntainumeroissa julkaistuja "isompikokoisia" sarjakuvastrippejä, joiden sisältö ei ole jatkuva. Itse tykkään yleensä enemmän jatkuvajuonisista sarjakuvista, mutta Kamut vetoaa herttaisilla eläinhahmoillaan. Kati-kissa ja Jalo-koira ovat melkoisia lemmikkien stereotyyppejä, mutta ehkä juuri se tekee niistä niin huvittavia. Tässä muutama jokaiselle kissanomistajalle tuttu tilanne: 

 
 
 
Myös tästä albumista piste Kirjaherbarioon: kurpitsa (Cucurbita pepo). Sen lisäksi tämä albumi ansaitsee paikkansa Kirjavat kissat -haasteen listalta.

Mistä sarjakuva minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Sarjakuvan tietoja: 
Patrick McDonnell: Kurpitsaloitsu (ei tietoa alkuperäisjulkaisusta)
Suomentanut Asko Alanen 
Egmont Kustannus, 2007
63 sivua

1 kommentti:

  1. Hei, muistathan linkata koontipostauksesi lukuiloa-haasteeseen blogiini. Haaste päättyy jo 23.12..

    VastaaPoista