maanantai 23. huhtikuuta 2018

Alan Bradley: Nokisen tomumajan arvoitus (Flavia de Luce #7)

Alan Bradleyn Nokisen tomumajan arvoitus (Bazar 2017) on jo seitsemäs osa Flavia de Lucen taipumuksesta sotkeutua omituisiin juttuihin. Edellinen osa Kuolleet linnut eivät laula (Bazar 2017) jätti lukijat ja Flavian jälleen erikoiseen tilanteeseen: Flavian ainoa vaihtoehto oli jättää kotikartano Buckshaw.Tässä kirjassa Flavia todellakin joutuu lähtemään kotoaan aina Kanadaan asti. Siellä odottaa Miss Bodycoten tyttökoulu, jossa hänen äitinsä Harrietkin aikoinaan opiskeli. Flavian mielestä koulu muistuttaa enemmän rangaistusvankilaa kuin kunnon koulua, mutta kaikeksi onneksi jo heti ennen ensimmäisen koulupäivän alkamista kohtalo heittää Flavian jalkoihin jälleen yhden ruumiin. Takan hormista pudonnut ruumis on hiiltynyt ja muumioitunut, ja Flavia päättää tehdä kaikkensa selvittääkseen, kuka tämä onneton uhri on. Sen lisäksi koululla tuntuu tapahtuvan yhtä jos toistakin omituista kadonneista oppilaista öisiin oppitunteihin ja rikoksesta epäiltyihin opettajiin.

Flavian sukuun liittyvä salaseura tuntuu vaikuttavan myös hänen uudessa opinahjossaan, ja sen myötä Flavian on välillä vaikea tietää, kuka on samalla puolella ja voiko keneenkään missään tilanteessa luottaa. Myös tiukat säännöt asettavat omat haasteensa, ja ennen pitkää Flavia on valintatilanteen edessä.

Aivan samalle tasolle edeltävien osien kanssa tämä kirja ei mielestäni yltänyt, mutta viihdyin sen parissa silti mainiosti. Kaikeksi onneksi seuraava osa on jo yöpöydälläni odottamassa. Tämä kirja sopii mukaan Helmet-haasteeseen, kohtaan 47 (kirja  kerrotaan lapsen näkökulmasta). Sarjaan kuuluvana kirjana mukaan myös Jatkumo-haasteeseen.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 3 tähteä
Kirjan tietoja:
Alan Bradley: As Chimney Sweepers Come to Dust (2015)
Suomentanut Maija Heikinheimo
Bazar, 2017
428 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti