torstai 12. huhtikuuta 2018

Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika

Kaikenlaiset selfhelp-kirjat ovat nyt tosi iso juttu. Minä saan useimmista näppylöitä, varsinkin KonMarista. ;-) Siitä huolimatta Sarah Knightin Viis veisaamisen elämänmullistava taika : eli kuinka lakkaat tuhlaamasta aikaa, jota sinulla ei ole, ihmisten kanssa, joista et pidä, asioihin, joita et halua tehdä (Art House 2018) vaikutti sellaiselta, että siihen oli pakko tarttua. Siitäkin huolimatta, että kirja on jossain määrin saanut innoituksensa KonMarista.



Kirja lupaa paljon - eikä sovi tosikoille. "Kuinka voit hankkiutua eroon ikävistä velvollisuuksista ja riippakivistä, häpeästä ja syyllisyydestä - ja alkaa käyttää aikaasi mieluummin niihin ihmisiin ja asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi." Ja kaikki tämä vielä tulematta kusipääksi! Selvää on, että kirja on kirjoitettu vähintäänkin osittain kieli poskessa. Vaan ei niin suurta pilaa etteikö toinen puoli voisi ollakin totta, ja niin on tässäkin tapauksessa.

Minun elämässäni kirja sattui melko sopivaan saumaan. Painiskelen monenkinlaisten ikävien asioiden parissa, mutta saan niihin onneksi apua. Omanlaisensa apu oli tästäkin kirjasta, joka muistuttaa passelisti, ettei asioihin kannata suhtautua liian vakavasti. Täysin käytäntöön siirrettävissä ja sovellettavissa kirja ei ole, mutta ajatuksen tasolla toimii. Minulla itselläni kun ne asiat, joista olisi hyvä viis veisata, ovat hyvinkin pitkälti oman pään sisällä.

Hyvänä bonuksena kirja vielä sopii Helmet-haasteen lähestulkoon vaikeimpaan kohtaan eli 9: kirjan kansi on yksivärinen.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja:
Sarah Knight: The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck
Suomentanut Riie Heikkilä
Art House, 2018
208 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti