tiistai 1. elokuuta 2017

Nuorten jännitystä x2

Tänä vuonna on ehtinyt ilmestyä jo parikin oikeasti jännittävää nuorten jännityskirjaa.
Jukka-Pekka Palviaisen Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta (Karisto 2017) on näistä kahdesta se perinteisempi nuorten jännäri.

Lukiota käyvä Milla joutuu muuttamaan isänsä työn takia majakkasaarelle, kauas kavereista ja tutuista kuvioista. Idyllinen majakkasaari muuttuu äkkiarvaamatta jännittävien tapahtumien näyttämöksi. Orastavat ystävyydet ja ihastukset joutuvat suurennuslasin alle, kun kehenkään ei voi enää luottaa. (takakansiteksti)

Ihan kuin vastentahtoisessa muutossa majakkasaarelle ei vielä olisi tarpeeksi, Milla joutuu sen lisäksi vielä tekemisiin ilkivallan, poliisien ja yhä uhkaavampien tilanteiden kanssa. Saarelta löytyy yllättävänkin mukavia tyyppejä Millan ennakkoasenteisiin nähden, mutta toisaalta Milla ei uskalla olla varma siitä, kehen voi luottaa ja kehen ei. Kuka on vastuussa tutkimusaseman sotkemisesta? Onko noitana pidetty Valpuri palannut kummittelemaan saarelle?

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja:
Jukka-Pekka Palviainen: Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta
Karisto, 2017
160 sivua

L.K. Valmun Poika : murha seitsemännellä luokalla (Karisto 2017) kertoo nimensä mukaisesti henkirikoksesta, aiheesta johon harvemmin törmää nuortenkirjallisuudessa.

Kun Hege aloittaa yläasteen Helsingin Klassisessa Yhtenäiskoulussa, hän kuulee ensimmäisen kerran Teemu Vallasta. Silloin tämä on jo kuollut. Historian opettajan ja koulun terveydenhoitajan poika on menehtynyt kesällä insuliinin yliannostukseen koulun opettajien perinteisellä mökkireissulla, jolle on tällä kertaa osallistunut poikkeuksellisesti myös Teemu ystävänsä Elian kanssa. Omia teitään kulkeva Hege tutustuu uudessa koulussaan taideluokilla opiskelevaan Eliaan, jonka kanssa päätyy pohtimaan Teemun kuolemaa. Oliko se sittenkään tapaturma? Hegen on pakko puhua asiasta enolleen Olalle, joka toimii Helsingin poliisin murharyhmässä rikostutkijana. (takakansiteksti)

Kun Hegen kiinnostus tuntemattoman pojan kuolemaan saa hänet kyselemään asiasta rikostutkijaenoltaan, myös poliisin kiinnostus tapaukseen herää väistämättä. Insuliinin yliannostus on tosiasia, mutta muuten on epäselvää, onko kyse pojan omasta erehdyksestä vai jonkun muun harhautuksesta. Onneksi Hegen ja enon tuttavapiiriin kuuluu myös oikeuskemisti...

Tykkäsin. Tätä kirjaa voisin vaikka vinkata jossain vaiheessa.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
L. K. Valmu: Poika : murha seitsemännellä luokalla 
Karisto, 2017
293 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti