torstai 12. toukokuuta 2016

Zoe Sugg: Girl Online (Girl Online #1)

Joskus sitä tuntee itsensä vanhaksi. Niin kuin vaikka tässä tapauksessa, kun ei yhtään tiedä, kuka on Zoella. Ilmeisesti hän on hyvinkin suosittu bloggaaja ja vloggaaja ja mitä lieneekään, mutta nyt hän on joka tapauksessa kirjoittanut myös kirjan. (Tai siis nyt se on suomennettu... kirja on ilmestynyt alkukielellään vuonna 2014.) Zoellan eli siis Zoe Suggin mainio nuortenkirja Girl Online (WSOY 2016) kertoo niinikään blogia pitävästä tytöstä.

Pennyllä on salaisuus. Hän kirjoittaa blogia nimimerkillä Girl Online. Blogissaan Penny purkaa sydäntään ja kertoo omasta elämästään: ihastuksesta väärään poikaan, kaverihuolista, omasta kreisistä perheestään - hän pystyy nimettömänä kertomaan jopa paniikkihäiriökohtauksistaan. Blogi on hänelle kuin toinen koti. 
Vanhempiensa työkeikan siivellä Penny pääsee matkustamaan New Yorkiin, missä hän kohtaa Noahin, suloisen rokkaripojan. Pian Penny tajuaa olevansa rakastunut korviaan myöten - ja jokainen hurmaantumisen askel kirjautuu hänen blogiinsa. 
Mutta myös Noahilla on salaisuus... (takakansiteksti) Englantilaisen Pennyn vanhemmilla on hääbisnekseen keskittyvä yritys "To Have and to Hold", jota rikas amerikkalaispariskunta pyytää järjestämään häänsä New Yorkissa. Kipeästi rahaa tarvitsevat vanhemmat ovat heti valmiita lähtemään valtameren taakse, varsinkin kun pariskunta on valmis kustantamaan (omien ökyhäidensä lisäksi) koko Pennyn perheen matkan. Häät kun sattuvat aivan joulun alle. Pennyn isoveli kieltäytyy lähtemästä, ja niin Pennyn paras kaveri Elliot pääsee mukaan. 

New Yorkin hotelli Waldorf Astorian sviitti on täydellinen paikka Downton Abbey -teemahäiden järjestämiseen, ja Penny pääsee töihinkin: ottamaan hääparille valokuvia hääjuhlasta ammattikuvaajan virallisten hääkuvien lisäksi. Juhla onnistuu täydellisesti, ja tapahtuma poikii lisää töitä Pennyn vanhemmille. Niinpä Amerikan reissu venyy yli vuodenvaihteen, mistä Penny on pelkästään mielissään - nytpä hänellä on enemmän yhteistä aikaa jäljellä ihanan Noahin kanssa! 

Lähtöpäivän aattona Penny sattuu kuulemaan Noahin ja tämän isoäidin välisen keskustelun, joka herättää hänessä pienen epäilyksen poikasen - Noah on salannut häneltä jotakin. Tämä salaisuus selviää Pennylle vasta kun hän on palannut takaisin kotiin ja ehtinyt hehkuttaa rakastumistaan omassa blogissaan, toki anonyymisti, mutta silti. Sitten totuus tulee julki, ja kaikki menee pieleen. Enempää en paljasta... paitsi sen, että asioilla on taipumus myös selvitä (eli jatko-osa on taattu ;)).

Ja koskapa kirjassa vietetään teemahäitä ja sen lisäksi juhlitaan joulua ja uutta vuotta, kirja passaa mainiosti Helmet-haasteen kohtaan 17: kirjassa juhlitaan. 

Mistä kirja minulle: kirjastosta 
Goodreads-tähdet: 4 tähteä 
Kirjan tietoja: 
Zoe Sugg: Girl Online 
Suomentanut Inka Parpola 
WSOY, 2016 
430 sivua

1 kommentti:

  1. Minusta tässä kirjassa oli tosi kiva juju :) Ei kyllä itsellekään ollut Zoella tuttu, mutta enpä hirveänä seuraakaan muita kuin kotimaisia (kirja)blogeja..

    VastaaPoista